Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Unul dintre părinți ar putea rămâne acasă cu copiii pe 75 % din salar, prevede un proiect votat azi de Parlament

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Camera Deputaților a adoptat astăzi un proiect legislativ care să le permită părinților cu copii sub 12 ani să rămână acasă în perioadele când sunt închise școlile.

Aceste zile libere ar urma să fie plătite în procent de 75% din salariul pe care îl au și nu mai mult decât salariul mediu brut pe economie  au decis parlamentarii, ci chiar de angajatori, fără a fi decontate ulterior, așa cum se întâmplă cu concediile medicale. Legea ar urma să se aplice doar unuia dintre părinți dacă ambii sunt angajați, cu semnătura celor doi sau în cazul familiei monoparentale pe declarație pe proprei răspundere.

Proiectul a fost inițiat în  2019 de deputați PSD și ALDE  și a trecut inclusiv de Senat. A fost adoptat în procedură de urgență de Camera Deputaților cu o largă majoritate pe fondul problemelor  cauzate părinților de închiderea totală a şcolilor şi grădiniţelor în perioada 11 martie – 22 martie.

Pentru a deveni lege proiectul, care ridică noi probleme angajatorilor confruntați deja cu problemele economice cauzate de pandemia de coronavirus trebuie promulgat de președintele României.

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu