Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Un bistrițean cu chef de corona-glume a fost amendat cu 5000 de lei de polițiști pentru un telefon de alertă falsă la 112

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Un bărbat de 60 de ani din Crainimăt a simțit pe pielea lui ce înseamnă să faci glume de doi bani pe tema epidemiei de coronavirus, folosind numărul de urgență, 112 pentru asta.

Potrivit polițiștilor bărbatul a sunat astăzi în jurul orelor 16.30, la 112, unde a cerut ajutor invocând că s-a întors recent din Nordul Italiei, și că ar avea simptome de infecție respiratorie precum febră, tuse și deficit pulmonar. O ambulanță special echipată care a preluat cazul, un echipaj B2 din Substația Beclean  cu măsuri de protecție adecvate, respectiv echipament complet de protecție biologică s-a deplasat pentru a prelua pacientul

La fața locului, însă surpriză :  apelul la 112 a fost dat sub o identitate falsă, iar la fața locului nici vorbă de vreo  persoana care să fi revenit din Italia cu simptome specifice. Echipajul de pe Ambulanță  a sesizat dispeceratul și un echipaj de poliție care l-a vizitat pe individul care făcea glume deplasate i-a aplicat o amendă de 5000 de lei.

Isprava cu deplasarea unui echipaj care a avut nevoie de echipament special care l-a indisponibilizat vreme îndelungată i-a  determinat pe cei de la comitetul pentru situații de urgență  să facă un apel la responsabilitate:  ”Facem un apel la cetățeni să apeleze cu responsabilitate la numărul unic de urgențe 112!Totodată, vă rugăm ca, în momentul în care apelați acest număr și prezentați diverse simptome, să oferiți în momentul apelului detalii legate de acestea, precum și dacă ați călătorit sau v-ați întors dintr-o țară străină, specificând locația!  Aceste detalii vor ajuta echipajele în modul corespunzător de acționare! Fiți responsabili pentru sănătatea dumneavoastră și a salvatorilor.

Share.

About Author

Un comentariu

 1. Moldavirus moscovid în

  Iubiți frați din diaspora,
  Prietenii mei – tuturora,
  Pândiți de coronavirus,
  Vă trimit acest papirus,
  Ajuns din vechiul Egipt,
  Într-un scrin d-eucalipt,
  Cum că viața-i o ruletă,
  Transformată-n izoletă.

Lasă un comentariu