Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Coridorul umanitar deschis în Ungaria pentru cei 6000 de români care se repatriază se închide la ora 6,00

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Cei peste 6.000 de cetățeni români cu 830 de vehicule blocați timp de zeci de ore  la granița dintre Austria și Ungaria au de parcurs în această noapte întreaga Ungarie pentru a putea reveni în țară și vor reveni în țară într-o cursă care  a început de la ora 21,00 și trebuie să se încheie până la ora 5,,00 a Ungariei (ora 6 ,00 în România ) .

Așa zisul coridor umanitar de tranzitare a Ungariei a fost creat de țara vecină abia după negocieri intense purtate între ministrul de externe, Bogdan Aurescu și omologul său maghiar după ce, la insistențele Ministerului român de Externe. Ministrul român a confirmat pentru Digi 24 și că este vorba de peste 6000 de oameni, după ce inițial s-a crezut că ar fi vorba de 3500 de români. Potrivit sursei citate repatriații provin din Italia (zonă roșie) dar și din Spania,  Austria și alte țări din vestul Europei, aflate în zona galbenă

Cu toții au la dispoziție doar 8 ore să tranziteze Ungaria, însă trebuie să circule doar pe traseele rutiere indicate de autoritățile maghiare, pe drumuri locale și județene, urmând să fie redirecționați către patru puncte de frontieră pentru intrarea în România, respectiv: Nădlac1, Nădlac 2, Borș și Cenad.

Ministerul Afacerilor Externe a  precizat că este vorba de o măsură unică și că posibilitatea de tranzitare a Ungariei dinspre Austria pentru revenirea în România, este valabilă doar în acest interval. Nu este clar câți locuitori din Bistrița-Năsăud s-ar afla în acest convoi, însă potrivit Timp Online în blocajul de la granița Austriei staționau mai multe autocare ale celor de la Filadelfia care asteptau de zeci de ore verde pentru tranzitarea Ungariei. Potrivit unor surse locale mulți dintre pasageri nu au însă ca destinație finală județul Bistrița-Năsăud.

De precizat că doar cei care vin din Italia vor intra în carantină, în timp ce călătorii care se întorc din Austria, Spania și alte țări vestice vor intra doar în izolare la domiciliu.

Share.

About Author

Lasă un comentariu