Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Reacția lui Raed Arafat față de documentul care vorbește despre restrictionarea totală a circulației: ” nu luați în considerare nimic până nu e aprobat”

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

După ce un draft de document intern cu sigla MAI și semnătura lui Raed Arafat, care a ajuns astăzi  în mediile online anunța interzicerea totală a deplasărilor din locuința de domiciliu, cu câteva excepții ,secretarul de stat Raed Arafat a  negat că e vorba de un document adoptat și a solicitat românilor să nu ia în calcul documente care circulă până nu sunt  adoptate și anunțate de autorități. El a

Raed Arafat a explicat pe facebook că e vorba de un document de lucru al Grupului de lucru Tehnico-Stiințific  de gestionare a bolilor înalt contagioase, care e destinat exclusiv analizei, iar decizia finală aparține Comitetului pentru Situații de Urgență și că este posibilsă fie adoptat fie parțial, fie la nivelul anumitor localități. ” Referitor la documentul care a fost publicat pe whatsapp, si in diferite medii online si de mass media, in care se prevad masuri suplimentare de izolare. Acest document este unul destinat analizei grupului de lucru tehnico-știintific din cadrul Comitetului National pentru Situatii Speciale (CNSSU) de Urgenta. Grupul are membri din mai multe domenii dar mai ales din domeniul medical, epidemiologic si de boli infecțioase. Decizia finala asupra masurile se ia la nivelul CNSSU in urma prezentării discutilor din cadrul grupului tehnic. Astfel, este posibil ca unele măsuri sa fie luate, amânate sau respinse.
Oricum, România nu se afla in situația altor tari cu un număr foarte mare de cazuri pana in acest moment, iar masurile pe care le propunem sunt masuri care au in continuare caracter preventiv si care sa limiteze răspândirea cat mai mult posibil așa cum este recomandat si de către mai multe organizații internaționale.
Cert este că și în domeniul științific-medical exista mai multe pareri care trebuie luate în considerare când facem astfel de analize” a scris Raed Arafat pe pagina sa de facebook.

DIICOT pe urmele scurgerii de informații 

Raed Arafat mai spune și că cel care e la originea scurgerii de informații a dat dovadă de iresponsabilitate inducând panică nejustificată și roagă români să nu țină cont: ”De aceea, rog populatia sa nu ia in considerare nimic din ce se publica in spatiul public pana nu este adoptat si explicat de autoritati. Proiectul răspandit recent este doar un proiect care nu este adoptat si care cu siguranta poate suferi inca multe modificari.
Din pacate iresponsabilitatea persoanei care a facut acest proiect public cand acesta este inca pe masa discutiilor este una evidenta, inducand populatia in eroare si panica fara rost si impiedicand un proces de consultare sa fie finalizat corect si in liniste.
Pe de alta parte chiar daca acest proiect este adoptat in urmatoarea perioada, total sau partial, vor fi luate toate masurile necesare pentru a sprijini populatia in perioada aplicarii prevederilor”.

Ce propunea draftul

Proiectul propunea restrângerea foarte drastică a deplasărilor populație și doar câteva excepții erau admise : pentru plecarea la muncă, atunci când nu poate munci de acasă, situație în care ar fi nevoie de adeverință de la angajator , pentru cumpărături de strictă necesitate, deplasări la medic însă doar când consultul este absolut necesar, scurte plimbări în afara casei și doar în apropierea acesteia, însă doar câte o persoană .Interesant este și cât de repede s-a propagat draftul document, în condițiile în care data de pe aceste este chiar ziua de astăzi.

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu