Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Cazul numărul 4 de COVID-19 din BN lasă loc speculațiilor, după interzicerea comunicării locale a cazurilor, via Guvern

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Un al 4-lea caz de infestare cu coronavirus din județul Bistrița-Năsăud stârnește controverse, după ce Grupul de Comunicare Strategică din MAI a retezat din 21 martie comunicarea cazurilor depistate pozitiv la nivel de județe.

Pe o hartă a infectării cu coronavirus județul Bistrița-Năsăud are 4 cazuri, însă nimeni nu mai poate da relații oficiale despre aceste cazuri, ultima raportare a comitetului județean pentru situații de urgență oprindu-se la cele trei anunțate până acum. În lipsa informațiilor oficiale s-a aflat pe surse că ar fi vorba de o femeie de 50 de ani din Salva, comerciant ambulant prin târguri și că ar putea fi vorba chiar de un caz de transmitere comunitară.

Potrivit informațiilor Bistrița Express, neconfirmate însă oficial, femeia ar fi ajuns în Spitalul de la Năsăud cu o stare de sănătate alterată și ar fi fost externată după tratament. Ulterior, pentru că s-a simțit rău din nousursele susțin că ar fi fost transportată și în Spitalul de  Boli infecțioase din Bistrița, până când rezultatele testelor ar fi confirmat că este pozitivă, moment în care a  fost trimisă în cele din urmă la Spitalul de Boli Infecțioase din Cluj. După un asemenea traseu în mod normal cei care au intrat în contact cu femeia , inclusiv  cadrele medicale ar trebui  testate și trimise în izolare la domiciliu.

Informațiile nu au fost confirmate însă oficial pentru că la nivel județean un ordin venit de la Guvern le-a interzis prefecților orice informare pe cazuri, susține Stiripesurse. ro, care atașează și ordinul cu pricina obținut via Victor Ponta: ALERTĂ – Guvernul interzice prefecţilor să mai comunice informaţii despre testele de COVID-19/ DOCUMENT.

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu