Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Cincizeci de ani de francofonie aniversați numai online. Ce spune deputatul Cristina Iurișniți, membru în Comitetul parlamentar al francofoniei

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ziua de  20 martie ar fi trebuit să fie pentru lumea francofonă o zi specială,  pusă sub semnul sarbătorii limbii și culturii franceze. Anul acesta însă  pandemia de coronavirus a lăsat în urmă festivitățile cu care erau obișnuiți francofonii iar tocmai la a 50 de aniversare  iubitorii limbii, culturii și civilizației franceze au fost obligați să sărbătorească numai în online.

In aceste zile celebrăm pe cele 5 continente francofonia culturală , dar și francofonia politică, economică și societală.In România, luna martie stă de obicei sub semnul celebrării Francofoniei.
Valorile promovate în lume de marea familie a Francofoniei, pacea, democrația și drepturile omului, diversitatea culturală, solidaritatea pentru dezvoltarea și diversitatea culturală a țărilor a determinat România să facă parte din instituția Francofoniei din 1991 în calitate de observator, devenind apoi în anul 1993 membru cu drepturi depline al Organizației Internaționale a Francofoniei / OIF.” scrie deputatul Cristina Iurișniți, profesor de limba franceză și membru în Adunarea Parlamentară a Francofoniei.

Cristina Iurișniți a vorbit și despre  Proiectului bilateral cultural Sezonul Franța-România 2018- 2019, pe care l-a inițiat, promovat si derulat cu sprijinul MAE  și prin care a obținut pentru Bistrița bani de cofinantare pentru derularea proiectului.  ”Bonne fête à toutes et à tous les 300 milions de francophones du monde entier!” și -a încheiat postarea Cristina iurișniți.

 

Imagine : arhiva

 

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu