Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Propunere inedită a unui consilier local pentru toți aleșii consiliilor locale din județ. Ce gest de solidaritate le cere

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Un consilier local din comuna Șieu, Roxana Pașc a făcut o propunere cu totul inedită pe pagina sa de facebook ,pe care o adresează tuturor consilierilor locali de comune și orașe din județul Bistrița-Năsăud: să-și doneze îndemnizațiile lunare pentru Spitalul Județean de Urgență.

Roxana Pașc spune că va veni foarte curând momentul în care în lupta contra Covid 19 va trebui să ne bazăm pe resurse locale și că Spitalul Județean de Urgență Bistrița-Năsăud are nevoie de solidaritate și de suportul tuturor pentru a trece peste epidemie. Roxana Pașca mai spune și că din cele 62 de unități administrativ-teritoriale (UAT-uri) suma strânsă e una semnificativă, iar consilierii nu fac un efort foarte mare, pentru că nu trăiesc din îndemnizațiile lunare. Una peste alta Roxana Pasc a calculat și o sumă aproximativă lunară a tuturor acestor îndemnizații: în jur de 348 000 de lei.

Cum a  ajuns la această cifr? A înmulțit unitățile teritorial administrative cu un număr mediu de consilier (valoare care se modifică în funcție de numărul de locuitori ai UAT-ului: ”Avem în județul Bistrița-Năsăud 62 de unități administrativ- teritoriale, după cum urmează: 58 comune, 3 orașe și un municipiu. Fiecare comună are un anumit număr de consilieri, 9, 11 sau 13, plus delegații sătești. La Șieu sunt 11 consilieri locali, plus un delegat sătesc , care primesc fiecare o indemnizație lunară de aprox.500 lei (minus câțiva lei ). În total membrii CL Șieu primesc lunar 6.000 lei. Este de la sine înțeles că CL urile formate din 7 membri încasează per total o sumă mai mică decât 6.000 de lei, iar cele cu 13 membri o suma mai mare de 6.000 de lei. Nu știu numărul de delegați sătești din alte Consilii Locale. De aceea îmi este greu sa fac un calcul matematic exact al sumei încasate lunar per total, de toate cele 58 de CL ale comunelor județului nostru. Dar pot face un fel de medie. Și înmulțesc cei 6.000 lei cu cele 58 CL uri (6.000 e un fel de medie per CL , deoarece e suma aferentă CL ului cu număr mediu de membri ) și obțin o sumă de 348.000 lei ” scrie Roxana Pașc.
Propunerea este pentru o lună-două sau cât a mai rămas din actualul mandat: ”.Sa nu ne facem iluzii că o sa se termine atât de repede pandemia. Și o sa vina zilele în care, probabil, Clujul n-o sa mai aibă locuri sa primească bolnavii noștri. Și o sa trebuiască sa ne descurcam aici, pe plan local. Asa că, atunci când o sa vina momentul, doctorii noștri să aibă tot ce au nevoie sa poată avea grijă de ei si de noi .
Va rog, deci, să vă gânditi, si sa hotărâți ce faceti. Vorbiti intre voi, consultați-va. Haideți să dăm o mână de ajutor. Acum e nevoie mai mult ca niciodată …” este invitația consilierului local din Șieu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Share.

About Author

Un comentariu

Lasă un comentariu