Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Trei persoane prinse în afara locuinței de izolare au fost amendate de patrule în județ. De mâine cei prinși sunt trimiși direct în carantină

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Jandarmii și polițiștii au aplicat ieri trei amenzi după ce, verificând respectarea măsurii de izolare primită de mai mulți locuitori din Bistrița-Năsăud i-au prins pe câțiva  în afara spațiilor de domiciliu.

Jandarmii au aplicat o amendă după ce au verificat ieri între orele 8,00 și 23,00, 85 de persoane de pe lista Direcției de Sănătate Publică din 8 localități, anunță un comunicat de presă al Instituției Prefectului.  Cel prins a avut noroc că a scăpat cu o amendă de 1000 de lei, pentru că începând de mâine riscă să ajungă direct într-un spațiu de carantină, potrivit noilor reglementări ale Ordonanței militare Nr 2.

Astăzi până la ora 23,00 cei prinși că părăsesc izolarea sunt amendați conform prevederilor primei ordonanțe militare, nr 1A, care prevede doar amenzi în bani. Tot conform primei ordonanțe au mai fost amendate alte două persoane, de data aceasta de către polițiști care fac și ei verificări privind respectarea condițiilor izolării. Polițiștii au aplicat amenzi în cuantum de 2000 de lei, menționează sursa citată.

Controalele se vor intensifica începând de astăzi în condițiile în  care și Instituția Prefectului BN monitorizează prin angajații săi toate persoanele aflate în izolare. Numărul acestora a crescut la 975 față de ziua de ieri, adăugându-se 115 nou veniți din țările din zona galbenă. Prefectura anunță și că 28 de persoane au ieșit din izolare. În carantină în spațiile special amenajate au fost cazate 115 persoane.

Citește și:  Ce li se întâmplă persoanelor izolate dacă sunt prinse umblând libere în afara casei. Ce regim au carantinații

Sursă foto: stiri de Buzau

Share.

About Author

Lasă un comentariu