Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Doi angajați de la Ambulanța BN în izolare după cazul numărul 4 de infecție cu coronavirus

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Un echipaj de ambulanță de la Serviciul de Ambulanță Bistrița-Năsăud este izolat la domiciliu, preventiv, după ce a avut contact în urmă cu 7 zile cu pacienta de la Salva, care s-a dovedit ulterior ca fiind infectată cu Covid 19.

Anunțul a fost făcut pe pagina de facebook a Serviciului Județean de Ambulanță, ca un drept un replică după ce au apărut în spațiul public acuze că personalul ambulanței ar interveni, neprotejat, din cauza lipsei costumelor special de protecție. Conducerea Serviciului de Ambulanță Județean Bistrița-Năsăud susține că există măsuri, luate în flux continuu, ”de a asigura toate echipamentele și materialele necesare activității operative, în prima linie” .

”Contrar celor afirmate .. personalului nu i-au fost raționalizate echipamentele. Trebuie făcută însă o diferență între a nu exista echipamente și a folosi judicios echipamentele de protecție, în contextul crizei globale, de aceea personalului i-au fost puse la dispoziție recomandările INSP cu privire la folosirea judicioasă a echipamentelor de lucru” ține să precizeze conducerea Serviciului de Ambulanță.

Despre echipajul de ambulanță trimis la izolare  conducerea Ambulanței a scris: ”Ieri, 21.03.2020, pentru doi colegi de-ai noștri am luat măsura izolării la domiciliu, măsură care a fost dispusă preventiv. Conducerea a considerat că, deși sunt contacți fără simptome ale unui pacient cu care au interacționat în urmă cu 7 zile, izolarea preventivă se impune pentru protejarea colectivului din care fac parte, chiar dacă lipsa unui echipaj opeprativ de intervenție expune ceilalți colegi la volum de muncă suplimentar!

Conducerea Serviciului Județean de Ambulanță atrage atenția că echipamentul special poate fi folosit doar în situații extreme: ”Atât personalul de intervenție cât și populația trebuie să înțeleagă că nu se poate utiliza echipament de protecție de ce mai înalt nivel la toate cazurile, misiunile trebuie încadrate în clase de risc și echipamentul de protecție trebuie adaptat obiectiv nivelului de risc.
Din cauza situației epidemiologice speciale, consumul de materiale de protecție este mai mare decât în situații normale, dar achiziționarea nu a fost întreruptă, existând rezerve, mai multe comenzi lansate și produse pe cale să fie livrate.” a mai scris

Share.

About Author

Lasă un comentariu