Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

NEOFICIAL Angajații Leoni intră în șomaj tehnic. Peste 5800 de oameni trimiși de mâine acasă

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Cel mai mare angajator din Bistrița-Năsăud, Leoni Wiring System își trimite angajații în șomaj tehnic începând de mâine.

Potrivit unor informații, neconfirmate oficial, din interiorul companiei cea mai mare parte a angajaților celor două fabrici din Bistrița au intrat de astăzi în concediu, iar de marți, pe măsură ce sunt transmise documentele către AJOFM vor fi oficial în șomaj tehnic. Angajaților li s-a spus și că într-o primă fază  șomajul tehnic va dura până în primele zile din aprilie, cât a fost anunțată starea de urgență, însă cel mai probabil șomajul tehnic va dura circa 2 luni.

În companie mai lucrează deocamdată angajații de la personal și cei care asigură două linii de producție pentru care asigură satisfacerea contractelor care trebuie onorate. Interesant este că în această fază Leoni nu și-a anunțat toți partenerii că întrerupe activitatea. Varianta oficială este că fabrica din apropierea fostului Mopal ar intra 2 săptămâni în reparații .

Managerul de comunicare al Leoni România, Ramona Buicu nu a putut fi contactată pentru a oferi amănunte despre suspendarae activității la Leoni. Telefonul de contact al acesteia de pe site-ul Leoni este închis.

Share.

About Author

Un comentariu

  1. Productia Fabricii Leoni din Bistrița este dependentă de cererea industriilor BMW și Mercedes, care in conjunctura generată de pandemia de coronavirus si-au redus activitatea. Prin urmare si industria orizontală precum FabricaLeoni din Bistrița este nevoită să-si restrângă activitatea si să trimită oamenii in somaj. Situatia este similară cu cea de la Rombat Bistrița a cărei productie a fost diminuată ca urmare a inchiderii temporare a fabricilor de automobile „Dacia” de la Mioveni si „Ford” de la Craiova.

Lasă un comentariu