Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

O fabrică din Năsăud va produce costume de protecție pentru personalul medical al Spitalului Județean. Nu sunt omologate încă, dar se fac demersuri

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Intex Năsăud, o fabrică care produce lenjerie de pat și prosoape pentru contracte externe ar putea confecționa sute de combinezoane de protecție, de unică folosință pentru personalul medical de la Spitalului Județean de Urgență Bistrița-Năsăud și are nevoie urgentă să obțină omologarea produsului, în condițiile în care doar materialul este omologat. Practic producătorul își reconvertește o linie de producție pentru combinezoane, dat fiind situația specială generată de nevoile locale pentru stoparea epidemiei de coronavirus.

Managerul  Spitalului Județean, Gabriel Lazany a explicat pentru Bistrița Express că a apelat la fabrica din Năsăud ca soluție de rezervă pentru a face față penuriei de echipament special, care este de unică folosință: ” mai avem echipament, îl ținem pentru secțiile speciale , în cazul acesta: Infecțioase, ATI și UPU” . Managerul Lazany a mai spus și că echipamentul produs la Năsăud nu este omologat încă, pentru că procedura în sine este una greoaie, dar spune că Ministerul Sănătății ar trebui să omologheze în această situație de necesitate doar materialele din care pot fi făcute echipamente de protecție de genul: combinezoane, mănuși și măști și să lase spitalele să-și contracteze singure furnizori care pot să-și schimbe producția. Gabriel Lazany a mai spus și că va transmite propunerea sa către Ministerul Sănătății  pe același canal pe care a transmis și alte solicitări.

Pe de altă parte și prefectul Stelian Dolha a avut discuții cu managerul de la Intex, Dorel Sima: ” căutăm soluții la companiile  locale pentru a ne descurca folosind resurse locale în situațiile de urgență. Am găsit extrem de multă disponibilitate și voință de a ajuta. Sper să depășim și celelalte piedici, cum este în cazul acesta cu omologarea, o să încercăm să rezolvăm cât mai repede” a mai spus Dolha.

Share.

About Author

Lasă un comentariu