Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Cum a decurs razia de azi noapte a poliției împotriva plimbăreților. Amenzi de 16500 de lei

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Vă rugăm să rămâneți în casă. Așa vă protejați pe dumneavoastră, familia și pe toți cei dragi. Suntem aici pentru sănătatea dvs. Vă rugăm rămâneți în casă. Respectați regulile de igienă” au fost doar câteva dintre mesajele lansate din mașini ale poliției azi noapte pe străzile Bistriței. Zeci de patrule au legitimat azi noapte, după ora 22,00 , ora de intrare în vigoare a decretului militar numărul 2, dacă oamenii respectă dispozițiile.

21 de oameni n-au putut demonstra că se află pe străzi după ora 22,00 cu motive întemeiate, reglementate de noul decret militar, adică se deplasează în interes de serviciu sau de la serviciu spre casă se aprovizionează cu alimente sau la farmacie, își însoțesc copiii bolnavi. Polițiștii au fost înțelegători cu cei care nu aveau asupra lor declarațiile pe proprie răspundere și le-au oferit formulare să le completeze.

În total au fost aplicate amenzi în valoare de 16500 de lei conform decretului militar numărul 2, pentru nerespectarea regimului deplasărilor,  pe timp de noapte. Cea mai mare amendă, de 5000 de lei a fost încasată de un sucevean la volanul unei mașini , care n-a putut justifica prezența în Bistrița în timpul nopții și la întrebarea dacă știe conținutul decretului nr. 2 ar fi răspuns că știe, dar că a vrut să se plimbe.   Un altul, care s-a recomandat patron al unei firme de construcții a fost amendat cu 1000 de lei pentru că nu a putut justifica prezența pe stradă și a explicat că nu știe nimic de restricțiile de deplasare. La Lechința polițiștii au oprit un grup mai mare de 3 persoane, care se deplasa în timpul nopții, fără a fi membrii aceleiai familii (decretul lege prevede numărul maxim de 3, dacă sunt membrii ai aceleiași familii) și i-a amendat pe toți,

Polițiștii mai susțin și că, dată fiind prima zi de intrare în vigoare a decretului, una dedicată informării și prevenției ar fi fost ceva mai indulgenți.

Share.

About Author

Lasă un comentariu