Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Ce apel face prefectul Stelian Dolha după instituirea noilor măsuri de carantină de astăzi: ”evitați să faceți cumpărături între 11,00-13,00. Haideti să ne protejăm bunicii”

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Prefectul Stelian Dolha face un apel la protejarea vârstnicilor după intrarea în vigoare a ordonanței militare numărul 3 și le cere locuitorilor județului să fie solidari cu cei din jurul lor trecuți de vârsta a 3-a, inclusiv, evitând să meargă la cumpărăturile obligatorii în intervalul orar în care aceștia pot părăsi locuințele.

El a lansat și un mesaj generic în care le cere oamenilor să evite expunerea, să nu iasă din case și să aibă încredere în cei care lucrează în prima linie a frontului anticoronavirus.””De astăzi de la ora 12,00 centrul activității celor mai mulți dintre noi se mută acasă. Excepție fac cei care sunt în prima linie a frontului: corpul medical, forțele de ordine, autoritățile publice, cei a căror meserie și muncă trebuie să asigure ca viața noastră să meargă înainte în parametri optimi ” atrage atenția prefectul Dolha într-o postare pe facebook

”Ordonanța militară numărul 3, intrată în vigoare de astăzi de la ora 12,00  a transformat  în obligativitate ceea a fost până acum recomandare  Este singura cale de a ne proteja pe noi și pe cei dragi nouă. Pentru părinții și bunicii noștri, cei care se expun celui mai mare risc din toate grupele de vârstă, ordonanța impune restricții majore: fereastra zilnică de două ore în care pot ieși, între 11,00  și 13,00 e un răgaz pentru aprovizionare de strictă necesitate cu alimente, medicamente,  tratament medical, eventual drum la bancomat, plimbarea animalelor de companie. Fac un apel la cei care au nevoie să-și facă aprovizionarea din altă grupă de vârstă decât cea a bunicilor noștri  să evite tronsonul orar 11,00-13,00 pentru a ne strădui să-i protejăm mai mult pe cei în vârstă.

Putem să-i protejăm oferindu-ne inclusiv ajutorul: atunci când facem cumpărături să le cumpărăm și lor, fiecare avem un vecin, un cunoscut, care poate e singur,  e vârstnic, și solidaritatea în aceste momente dă măsura umanității noastre.   La instituția Prefectului am început o campanie în urmă cu câteva zile pentru a-i sprijini pe cei vulnerabili, avem peste 100 voluntari care au răspuns chemării noastre și numărul lor crește constant. Suntem în permanentă legătură cu administrațiile locale și monitorizăm situația celor vârstnici, nimeni nu trebuie abandonat, nimeni nu poate rămâne singur în aceste vremuri” este apelul prefectului Dolha

Share.

About Author

Lasă un comentariu