Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Prefectul a cerut înăsprirea controalelor pe ordonanța 3 la granița cu Suceava și Maramureș

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Prefectul Stelian Dolha a cerut conducerii Inspectoratului Județean  de Poliție să înăsprească verificările la granița dintre Bistrița-Năsăud cu Suceava, un județ cu o situație epidemiologică specială  dar și la cele cu Maramureșul  și să-i controleze  în timp real pe cei care vor să tranziteze județul.

Prefectul precizează și că ordonanța militară numărul 3 nu lasă foarte multe posibilități de mișcare între județe pentru cei care nu fac transport de marfă și că motivele pentru care s-au pornit la drum  pot fi verificate în timp : ”Am solicitat conducerii Inspectoratului Județean de Poliție Bistrița-Năsăud exigență maximă în special în verificarea autovehiculelor, altele decât cele de transport marfă, care tranzitează județul.
Conducătorii auto și pasagerii din mașinile acestora trebuie să poată demonstra cu acte verificabile, inclusiv imediat, urgența deplasării în și prin județul Bistrița-Năsăud care este strict reglementată de ordonanța militară numărul 3, intrată în vigoare integral miercuri la ora 12:00.
Conform ordonanței militare nr 3 urgențele de deplasare la distanță pot fi cel mult deplasările în interes profesional, iar cele în interes personal sunt situații punctuale care pot fi verificate relativ ușor.
Le-am solicitat polițiștilor, dar și jandarmilor intensificarea patrulelor în zona de intrare din județul Suceava, care se confruntă cu o situație epidemiologică specială, dar și din Maramureș (dinspre Borșa)”

Prefectul Dolha are și un mesaj pentru cei care se pornesc la drum întins și vor să treacă dintr-un județ în altul că se expun amenzilor și riscului de a fi întorși din drum: ”Le atragem atenția celor care intenționează să tranziteze județul Bistrița-Năsăud sau să călătorească în județ că verificarea sincerității declarațiilor pe proprie răspundere poate fi făcută și pe timpul tranzitării județului sau imediat și că se expun riscului de a fi întorși din drum și de a suporta rigorile aspre ale legii”.

Amenda care poate fi aplicată celor care încalcă prevederile ordonanței 3 este de maxim de 5000 de lei și deocamdată se poate plăti jumătate din minim. Potrivit unor surse de la nivelul poliției Guvernul ar putea decide în curând ca sanctiunea sa nu mai poate fi platita la nivelul jumatate din minim si sa se plăteasca integral.

Share.

About Author

Lasă un comentariu