Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Crestere teribilă: 263 de cazuri noi de coronavirus vineri față de ziua de ieri

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Vineri în România se înregistrau deja 1297 de cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus, însă țara noastră se confruntă cu o creștere masivă de cazuri nou infectate: 263 de la raportarea de joi, de la ora 13,00

Cei bolnavi au potrivit Digi 24 vârste între 0 și 93 de ani. Specialiștii epidemiologi atrag atenția că în acest ritm de creștere a cazurilor noi în mai puțin de o săptămână am putea intra în scenariul 4, cel în care se vor activa spitalele-suport, iar cazurile ușoare și medii s-ar putea trata de acasă. Invitat de Digi 24, Alexandru Rafila, președintele Societății Române de Microbiologie spune că creșterea capacității de testare la  1000 de teste pe zi este la originea acestei dinamici a cazurilor nou depistate.

Rafila a remarcat că rata de infectare în rândul celor peste 65 % nu e foarte mare, de doar de 10%, ceea ce este un fapt pozitiv.  ”Cazurile mortale au apărut la noi însă la cei cu sănătate foarte fragilă: fie cu diabet avansat, dializați, și alte afecțiuni grave„. Alexandru Rafila, președintele Societății Române de Microbiologie spune că trendul crescator e evident si ca până la sfârșitul săptamanii viitoare depășim 2000 de cazuri în scenariul cel mai favorabi: ”. Dar e foarte probabil la dinamica acest scenariu sa fie depășit si să depășim mai repede de 7 zile cele 2000 de cazuri. Pe măsura ce testăm mai mulți cu atât vom avea mai multe cazuri noi. Scenariul 4 înseamnă , sa fie activate si a treia linie de spitale-suport” a explicat Alexandru Rafila.
Potrivit surselor noastre niciunul dintre cei 263 de nou infectați nu sunt din Bistrița-Năsăud.

Share.

About Author

Lasă un comentariu