Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Cristina Iurișniți :În sfârșit undă verde pentru învățarea online

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Guvernul va debloca fondurile necesare instrumentelor digitale  pentru elevii și studenții vulnerabili social, a anunțat pe pagina sa de facebook deputatul Cristina Iurișniți, amintind propunerea Guvernului de a aloca  vouchere valorice  de 200 de euro elevilor și studenților aflați în situații dificile.

Deputatul USR amintește că a solicitat Guvernului încă de la începutul crizei soluții pentru ca elevii să poată face cursurile online: ”Încă de la începutul crizei am solicitat Guvernului să vină cu soluții concrete pentru a asigura accesul tuturor elevilor la cursurile care se desfășoară în mediul online. Indiferent de cât de grea sau lungă va fi această situație de criză, niciun copil nu trebuie discriminat sau neglijat, iar dreptul său la educație trebuie asigurat prin măsuri clare și coerente de către statul român”.

Deputatul a detaliat și condiția minimașă de obținere a voucherelor  valorice: depunerea unei cerere la școli până pe 17 aprilie 2020. ”Proiectul Hotărârii de Guvern care va urma să fie supus aprobării de către Guvern zilele acestea. Îmi mențin opinia că acordarea acestor vouchere care pot fi destinate numai cumpărării de device-uri care să permită învățarea în mediul online este doar una dintre măsurile care se impun. Ce facem cu cadrele didactice care nu cunosc sau care nu au acces la resurse educaționale din mediul online? Ce facem cu elevii care se află în zone defavorizate fără semnal, curent electric sau internet? Ministerul trebuie să gândească un plan de acțiune prin care să se asigure că niciun copil nu va fi lăsat la o parte.” mai scrie deputatul, care este de meserie profesoar în învățământul liceal.

”Hotărârea de Guvern este în curs de aprobare, iar imediat ce va fi publicată în Monitorul Oficial va produce efecte. Astfel, elevii și studenții care îndeplinesc condițiile legii din Programul Euro 200, vor beneficia de vouchere în valoare de 200 de euro pe baza cărora vor putea să achiziționeze calculatoare” precizează Cristina Iurișniți.

Share.

About Author

Un comentariu

 1. Le Moi français în

  Și până acuma cine v-a oprit? Toujours, ça c’est ma proposition! C’est ma proposition! Et moi, et moi, et moi! Et moi, et moi, et moi! Zici că la Școala Generală din Tărpiu elevii cântă din Jacques Dutronc:

  Sept cent millions de chinois
  Et moi, et moi, et moi
  Avec ma vie, mon petit chez-moi
  Mon mal de tête, mon point au foie
  J’y pense et puis j’oublie
  C’est la vie, c’est la vie.

  Trois cent millions de soviétiques
  Et moi, et moi, et moi
  Avec mes manies et mes tics
  Dans mon p’tit lit en plume d’oie
  J’y pense et puis j’oublie
  C’est la vie, c’est la vie.

Lasă un comentariu