Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Trei bistrițeni au crezut că izolarea impusă de DSP e o glumă: au ajuns în centrul de carantină plus maximum de amendă

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Alte trei persoane din județ care au tratat  izolarea drept o joacă și au iesit la plimbare  au lipsit la apel atunci când i-au vizitat forțele de ordine la domiciliu. La întoarcerea din plimbare au fost așteptați de jandarmi și polițiști și au trebuit să-și facă bagajele și să meargă direct în carantină pentru 14 zile. În plus fiecare s-a ales cu amenda maximă de 5000 de lei, potrivit unui comunicat de presă al Instituției Prefectului.

Cei trei au fost vizitați prin selecție alături de alte câteva sute de alții din cei 3024 de oameni care se află în măsura de izolare instituțională dispusă de Direcția de Sănătate Publică.  În total patrulele au trecut pe la 335 de locuințe din 91 de localități din județ în care se află în izolare 647 de persoane.

Patrulele de pe străzi au aplicat amenzi de 464 de mii de lei

Pentru nerespectarea restricțiilor de circulație impuse de ordonanțele militare polițiștii au aplicat 118 sancțiuni în ultimele 24 de ore iar cuantumul însumat al acestora este de aproape o jumătate de miliard de lei, mai exact de 464.690 de lei. Și jandarmii au aplicat sancțiuni plimbăreților fără justificare, este vorba de 38 de sancțiuni contravenționale în valoare de 25.000 de lei.

”Forțele de ordine continuă misiunile de pază și protecție la centrele de carantinare, acțiunile specifice de patrulare în zona centrelor comerciale, a hipermarketurilor, a farmaciilor și în special în zonele în care cetățenii se deplasează frecvent pentru aprovizionare” informează Instituția Prefectului Bistrița-Năsăud.

Share.

About Author

Lasă un comentariu