Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Numărul izolaților cu chef de ducă, pedepsiți cu carantina, a ajuns la 8 persoane. Amenzi mari pentru cei care n-au respectat restricțiile de circulație

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Celor 6 persoane care au fost trimise direct în carantină pentru 14 zile după ce n-au fost găsite la domiciliu și n-au respectat regimul izolării li s-au mai adăugat încă două în ultimele 24 de ore.

Este vorba de două femei surprinse pe stradă de jandarmi, deși DSP-ul le impusese regim de izolare acasă. Pe lângă cele 14 zile de carantină într-un spațiu special amenajat și păzit 24 de ore cele două vor trebui să plătească și amendă aferentă: 5000 de lei pentru fiecare.

În 24 de ore polițiștii au verificat 3029 de persoane aflate în izolare din 1470 de locații, adică aproape toate persoanele aflate în izolare în județ și transmit că zilnic vor face asemenea controale. Si Jandarmii au verificat 1.282 de persoane, aflate în 660 de locații, din 134 de localități, pentru monitorizarea prezenței la domiciliu a acestora, transmite un comunicat de presă al Instituției Prefectului BN.

160 de oameni sancționați pentru că nu au putut justifica deplasarea

A plouat cu amenzi și în cazul celor care nu a putut justifica prezența în stradă, strict reglementată de ordonanța numărul 3. Numai polițiștii au amendat 109 persoane are n-au putut justifica sau nici măcar nu s-au străduit, prezenta în stradă. Valoarea totală a sancțiunilor aplicate fiind de polițiști în ultimele 24 de ore a fost  de 351.000 de lei, ceea ce înseamnă că foarte multi au primit amenda maximă

Jandarmii în schimb au aplicat și ei 53 de sancțiuni pentru plimbăreții fără motiv, însă amenzile lor au fost mai indulgente ajungând însumate doar la  21.450 de lei. 

”Forțele de ordine continuă misiunile de pază și protecție la centrele de carantinare, acțiunile specifice de patrulare în zona centrelor comerciale, a hipermaketurilor, a famaciilor și în special în zonele în care cetățenii se deplasează frecvent pentru aprovizionare. Pe parcursul misiunilor preventive și de informare desfășurate, sunt transmise mesaje audio către cetăţeni cu privire la necesitatea respectării măsurilor prevăzute de ordonanțele militare” a transmis Instituția Prefectului.

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu