Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Cardul de sănătate se suspendă pe perioada stării de urgență și toți pacienții cu coronavirus beneficiază de servicii medicale

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Guvernul a decis în această seară că toți pacienții diagnosticați cu coronavirus beneficiază de servicii medicale indiferent dacă sunt sau nu asigurați.

În aceeași ședință de guvern de luni seară Executivul a decis suspendarea utilizării cardurilor de sănătate pe perioada stării de urgență. O altă noutate este faptul că pentru pacienții cu boli cronice nu mai este necesară o nouă evaluare pe perioada stării de urgență iar medicul de familie va putea emite prescripție medicală prin rețete în baza documentelor existente deja, a anunțat Ionel  Danca, seful Cancelariei Guvernului. Pentru biletele de trimitere către medicii specialiști creste valabilitatea acestora la 90 de zile iar posibilitatea consultațiilor medicale la distanță este extinsă și pentru celelalte categorii de pacienți de către medicii de familie și medicii de specialitate din ambulatoriul clinic, cu încadrarea într-un număr maxim de 8 consultații pe oră

În cazul pacienții simptomatici cu COVID se reglementează posibilitatea acordării consultațiilor la distanță de către medicii de familie și medicii de specialitate din ambulatoriu, este decizia de astăzi a Guvernului. 

Executivul a mărit suplimentar numărul de posturi alocat pentru DSP-uri, cu 1000 iar structura serviciilor de ambulanță județene se suplimentează cu 1000 de posturi. Angajările urmează să fie efectuate cu prioritate cu detașări și perioadă determinată, pentru că este vorba de o acoperirea urgentă a locurilor.

Sursa foto: Turnul Sfatului.ro

 

 

 

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu