Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Cum gândesc militarii bistrițeni din ISU care însoțesc transporturile din misiunile pentru prevenirea contaminării cu Covid 19

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Îmbrăcați în combinezoane albe militarii ISU care însoțesc convoaiele speciale cu persoane aflate în carantină și în general misiunile de decontaminare pentru Covid 19, stârnesc uimire în special în comunitățile rurale în care trec.

Coordonatorul echipelor de decontaminare ale ISU Bistrița-Năsăud, ofițerul Paul Moldovan mărturisește că adeseori la vederea lor oamenii își fac cruce, dar că dincolo de sentimentul de îngrijorare simt că oamenii îi susțin moral: ” Trecem prin satele județului și atunci când oamenii ne văd echipați complet, în alb, își fac semnul Crucii, pentru că știu că misiunea are legătură cu prevenirea răspândirii virusului COVID-19. Întâlnim astfel de reacții și când avem misiuni în mediul urban. Sunt reacții de la geamurile caselor sau din porțile gospodăriilor. Îmi place să cred că pe lângă îngrijorarea generală, oamenii ne susțin moral și asta ne încurajează să ne ducem misiunile la bun sfârșit.” explică ofițerul într-un mesaj transmis de ISU Bistrița-Năsăud.

Ofițerul Paul M. cel care împreună cu cei 9 colegi e în prima linie a luptei împotriva noului coronavirus spune că cel mai mare ajutor pe care-l pot da oamenii e să respecte izolarea, să stea în case și să evite deplasările: ”Una peste alta, cel mai mare ajutor pe care bistrițenii ni-l pot da este ca, în aceste momente grele pentru toată lumea, să respecte măsurile adoptate de autorități: să stea acasă, să evite deplasările care nu sunt absolut necesare sau contactele cu alte persoane, în afară de cei cu care locuiesc. Să înțeleagă rolul esențial pe care îl are fiecare dintre noi, salvator sau cetățean.

Sub comanda ofițerului Paul M. sunt 10 pompieri militari care se ocupă de decontaminare:  .”  Ei sunt sunt împărțiți în trei ture de serviciu, pentru a asigura misiuni de transport în condiții de maximă siguranță, decontaminare personal și tehnică de intervenție. Ei sunt în linia întâi, dar în spatele lor, sunt pregătiți și alți pompieri militari să sprijine cu tot ce este posibil, logistic și operativ, pentru ca misiunile încredințate să fie duse la bun sfârșit , transmite ISU Bistrița-Năsăud.

”Misiunile pentru prevenirea răspândirii virusului COVID-19 sunt gestionate în sistem integrat de către Centrul Județean de Conducere și Coordonare a Intervenției Bistrița – Năsăud și însumează eforturile tuturor celor din prima linie: personal medical, pompieri, politiști, jandarmi, militari, autoritățile publice locale si voluntari. O vorbă a locului sintetizează cel mai bine ce se întâmplă în această perioadă: ”Tragem toți la aceeași căruță….” explică ISU Bistrița-Năsăud.

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu