Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Medic de la Spitalul din Năsăud infectat cu Covid 19. O infirmieră de la infectioase e și ea pozitivă

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Un medic de la Spitalul Orășenesc „Dr. George Trifon” Năsăud a fost confirmat ca fiind infectat cu Covid-19. Anunțul a fost făcut în această seară printr-un comunicat oficial. Și nu e singurul angajat al unui spital din județ cu simptome de coronavirus. O infirmieră de la Spitalul de boli infecțioase din Bistrița, de pe strada Alba Iulia a fost și ea infectată cu coronavirus, iar rezultatul a sosit deodată cu a medicului.

Medicul a ajuns la Infecțioase în Bistrița, și nu la spitalul din Cluj, așa cum s-a procedat cu toți

Potrivit comunicatului oficial, transmis prin intermediul Instituției Prefectului Bistrița-Năsăud medicul este asimptomatic și era deja izolat  la domiciliu în momentul în care a sosit rezultatul testelor. Doctorul năsăudean  a avut un contact cu un pacient confirmat ulterior ca având coronavirus, precizează comunicatul de presă . Interesant este că medicul a fost transportat la secția de Infecțioase a Spitalului Județean de Urgență Bistrița și nu la Cluj unde erau transportați până acum pacienții confirmați pozitiv din  județ. Este un semn că cel mai probabil suntem pe punctul de a intra în scenariul 4, cel cu peste 2000 de pacienti, în care spitalele suport judetene vor prelua cazurile care până acum le preluau centrele regionale.

O infirmieră de la infecțioase confirmată pozitiv

”De asemenea, a mai fost confirmată prezența Coronavirusului la o angajată a Spitalului Județean de Urgență Bistrița (SJU Bistrița). Aceasta este îngrijitoare de curățenie la Secția Boli infecțioase și are 51 de ani. De reținut că SJU Bistrița a implementat, începând cu data de 18 martie, un program de activitate special – cu personal împărțit in echipe și rotație săptămânală, fără intersecția angajaților nici in timpul liber, precum și asigurarea de rezerve de personal în concediu de odihnă (CO) la domiciliu. Tocmai această rotație de personal a permis ca din 8 zile diferență de la testare până la rezultatul pentru Covid-19, angajata să nu aibă contact 7 zile din 8 cu alți angajați, întrucât s-a aflat in rezervă la domiciliu (CO). Au fost identificați contacții din ziua în care a fost la serviciu, toți fiind trimiși în rezervă la domiciliu și aduși alți angajați din rezervă.
Angajata este afebrilă, cu simptomatologie ușoară și a fost internată la Secția Boli infecțioase a SJU Bistrița.” scrie comunicatul de presă al Instituției Prefectului.

251 de cadre medicale infectate în țară

În total în țară erau astăzi 251 de cadre medicale infectate, mai bine de 12 % din numărul cazurilor confirmate cu coronavirus din țară. Majoritatea, 181,  sunt în județul Suceava. Dintre acestia 91 sunt medici, 90 de asistenți medicali, 26 de infirmieire, 8 sunt îngrijitoare si 70 sunt membri ai personalului auxiliar

 

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu