Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Primarul Crețu n-a reușit să obțină majorarea tarifelor la salubrizarea stradală făcută de Supercom. Consilierii PSD au dat-o si ei la întors

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ovidiu Crețu n-a reușit să-și treacă  vineri prin Consiliul Local Bistrița proiectul de majorare a tarifelor la salubritatea stradală, solicitat de Supercom, care invocase pentru cerere majorarea salariului minim pe economie. Totul s-a întâmplat vineri în ședința ordinară organizată în sistem de videoconferință, aproape inaccesibilă din punct de vedere tehnic publicului și presei.

Citeste despre asta si: Prima ședința online din istoria Consiliului Local Bistrița a fost publică doar în teorie. Participanții au dezbătut în circuit închis iar în sala de ședințe a rulat un film mut

Surpriza pentru primarul Crețu a venit chiar din partea partidului său, PSD-ul, după o polemică purtată pe rând, pe subiect, cu liberalii, care i-au reproșat că a fundamentat proiectul după adoptarea bugetului (Ioan Peteleu)  sau că nu poate da verde pretențiilor unei companii care una pretinde înainte să câștige licitația și altceva în timpul derulării contractului (Sorin Hangan). Viceprimarul Cristian Niculae, liderul grupului de consilieri ai PSD și candidatul partidului la alegerile locale a spus în videoconferință că partidul său nu va vota inițiativa, că înțelege rațiunea pentru care a fost propusă, dar crede că, dat fiind contextul în care ne găsim, ar trebui amânat, Niculae a mai spus și că după depășirea crizei intenționează să revină asupra proiectului de majorare a taxelor de salubritate stradală. ” Înțeleg rațiunile economice și administrative pentru care domnul primar  a inițiat acest proiect. As fi votat acest proiect, cu ambele mâini dacă nu era această situație specială. Repet: înțeleg perfect aceste lucruri și din acest motiv am solicitat colegilor mei să voteze, la fel ca și mine împotriva acestui proiect, pentru că suntem în această situație de criză. După trecerea acestei situații propun să reluăm discuția și să votăm acest proiect” a sunat declarația viceprimarului-candidat la Primăria Bistrița.

După o asemenea declarație președintele grupului de consilieri liberali, Sorin Hangan i-a replicat amuzat:: ” Oare nu era mai corect să vă înțelegeți înainte? Acum ce faceți? Îi dați vot de blam domnului primar?

În final proiectul a fost respins cu 7 voturi împotrivă, 7 abțineri și doar 5 voturi pentru. Eșecul la vot l-a făcut pe Sorin Hangan să remarce după vot: ” domnul Crețu a reușit să strângă doar 5 voturi pentru. Cu atâtea a mai rămas!” .

Proiectul propus de Ovidiu Crețu ar fi urmat să majoreze mai multe categorii de servicii de salubritate stradală, prestate de Supercom cu procente între 6,53% și 37, 20%. Astfel măturatul stradal ar fi urmat să crească cu 18,4% , cel mecanizat  cu 6,78%, curatatul rigorelor cu aproape 25%, transportul deseurilor stradale cu 37,2%, colectarea animalelor moarte cu 6,90% , stropitul carosabilului tot cu 6%.

Share.

About Author

Lasă un comentariu