Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Ordonanța 6 a închis municipiul Suceava și 8 comune. Restul localităților din județul vecin sunt zone tampon

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Municipiul Suceava a intrat alături de 8 comune din jurul său în carantină totală din această noapte, a anunțat ministrul de interne Marcel Vela. Ordinul militar numărul 6, anunțat la ora 23,00 de ministrul Vela după ce a anunțat un ordin militar 5 cu măsuri  mai degrabă soft de reglare. Suntem deja în scenariul 4 pentru că am depășit 2100 de îmbolnăviri și 65 de morți. Un sfert din cazurile din întreaga țară se înregistrează în județul vecin, în Suceava.

”Transmitere intracomunitară accelerată” a calificat ministrul sănătății, Nelu Tătar, situația de acolo, la Digi 24, cauzată mai ales de situația managementului sanitar  de acolo.  El spune că a cerut testarea tuturor decedaților de acolo, indiferent de cauza oficială a morții și spune că așa au apărut numărul mare infectați cu coronavirus, postdeces. Ministrul Sănătății a estimat la peste 1000 numărul de persoane asimtomatice care au contactat virusul în Suceava și nu au fost testați. Nelu Tătar spune că situația ar fi fost cu mult mai gravă dacă nu se recurgea la carantina totală  ” La Suceava au fost mai mulți pacienți zero: mai mulți veniți de peste graniță, și un management sanitar nepregătit” a mai spus Nelu Tătar.

Am luat o decizie extrem de importanta. Se instituie caratinarea Suceavei si comunelor Adancata, Salcia, Ipotesti, Bosanci, Moara, Scheia, Patrauti si Mitocul Dragomirnei.E permisa intrarea, respectiv iesirea, pentru transportul de marfuri, materii prime si pentru aprovizionarea populatiei. Persoanele care nu locuiesc in zona carantinata dar desfasoara activtati economice, medicale, administratia publica locala, judiciar, servicii de utilitate publica, energetic pot intra in zona carantinata, a anunțat în această seară ministrul de interne Marcel Vela. Acesta a anunțat și o parte din ce presupune carantina totală, adică nu se intră-nu se iese: ” Nu vor fi comercializate bilete, abonamente sau alte titluri de calatorie pentru zona carantinata decat daca sunt respectate conditiile iar Centrul Judetean de Coroordonare Suceava va stabili completari si derogari.
In zona de protectie, organele cu atributii vor stabili restrictii.  In zona de protectie e interzisa deplasarea persoanelor care apartin altor categorii socio-profesionale .. Persoanelor li se vor aduce la cunostinta obligatiile ce le revin”  anunțat Marcel Vela
Armata, poliția și jandarmii vor fi cei care  vor aplica măsurile de verificare și  control a carantinei- Accesul pe Aerportul International e permis doar pentru zboruri cu aeronave de stat, de transport marfa si corespondenta umanitare sau care asigura servicii medicale de urgenta si aterizarilor tehnice necomerciale.
Un sfert din cazurile totale din țară care au ajuns la 2000, adică peste 500 sunt înregistrate în județul Suceava, acolo unde numărul personalului medical infectat este covârșitor : 188. Potrivit Digi 24 dintre aceștia 41 sunt medici și 70 sunt asistente medicale.

 

 

 

Cauzele de trauma nu poate astepta ca trauma sa fie tratată după ce vine rezultatul testului COVID. Ambulatoriile.Am inteles ca mai multe ambulatorii au fost inchise total. Ordinul nostru se referă la cazurile care pot fi amînate.

Raportul ne arată că sunt 2109 cazuri confirmate 65 de decese cauzate de Covid 19. Aici vreau să subliniez situația deodebită. 593 de cazuri sunt în Suceava . Trebuie luate măsuri suplimentare în zona Sucevei. Analiza făcută su specialisti in boli infectioase

Share.

About Author

Lasă un comentariu