Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Premieră în Spitalul Județean: intervenție chirurgicală în cazul unui pacient cu suspiciune de infectare cu Covid 19

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Managerul Spitalului Județean de Urgență Gabriel Lazany a postat marți seara pe  pagina sa de facebook o imagine simbol: o echipă medicală echipată în combinezoane de protecție pe punctul să intre în sala de operație, unde-i aștepta o pacientă posibil infectată cu Covid 19. Managerul a notat doar că pacienta care urma să fie operată avea febră mare și că a fost tratată ca suspect de Covid 19 conform protocolului.

Pacienta a fost operată într-una din sălile de operație de la etajul 4, devenită odată cu intrarea în vigoare a ordinului care face din Spitalul Județean BN- spital suport pentru Covid 19, zonă pentru bolnavii suspecți de infectare cu afecțiuni grave. De altfel potrivit declarațiilor făcute astăzi pentru  Bistrița Express de Gabriel Lazany etajul 4, unde a funcționat secția de chirurgiei mutată zilele acestea, a devenit zonă roșie dedicată pacienților infectați cu Covid 19. Lazany a explicat că secția cu camere dotate fiecare cu baie se preta cel mai bine unei amenajări speciale cu circuite medicale separate.

Aici vor fi tratați pacienții infectați cu coronavirus, cu patologii asociate sau cei care au nevoie de intervenții chirurgicale. Terapia Intensivă pentru cei cu forme grave de Covid 19 se află într-o secție separată de ATI, cu circuite medicale diferite și cu alte intrări. Pacienții cu forme medii de îmbolnăvire urmează să fie tratați la Spitalul de Boli infecțioase, secție externă Spitalului Județean.

Share.

About Author

Lasă un comentariu