Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Oamenii fără adăpost sunt adunați de pe străzile Bistriței. Ce soluția a găsit administrația orașului

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Viceprimarul Cristian Niculae a anunțat pe facebook că municipalitatea a început campania  de preluare a persoanelor fără adăpost de pe străzi și că îi plasează în izolare pentru 14 zile într-un spațiu special amenajat, după care îi va caza la Centrul de Noapte de pe IL Caragiale până la terminarea crizei coronavirusului.

Contactat de Bistrița Express viceprimarul Niculae a explicat că administrația a început acțiunea de preluare cu o întârziere cauzată de lipsa normelor după apariția ordonanței militare nr 3 care a impus autorităților locale să rezolve problema persoanelor fără adăpost.

Niculae spune că aceste persoane nu puteau fi  cazate din start în Centrul de Cazare al Persoanelor fără adăpost pentru că acolo sunt găzduiți deja în regim permanent mai mulți oameni  pe care aceștia ar fi putut să îi infecteze.

Un OUG care intră in vigoare din 30 martie, cu noi reglementări pentru aplicarea ordonanțelor militare  le-a permis însă autorităților locale să folosească alte spații.
Viceprimarul spune că există deja un asemenea spațiu, pe care nu-l poate face public , unde persoanele fără adăpost sunt internate pentru 14 zile și unde ”vor fi îngrijite, monitorizate și li se vor asigura toate condițiile unui trai decent – alimente, produse de igienă”. După terminarea perioadei de izolare, persoanele fără adăpost vor fi mutate în Centrul de Noapte pentru persoane fără adăpost al Direcției de Asistență Socială unde mai există 22 de locuri și unde vor rămâne până la terminarea crizei generată de epidemia de Covid 19.

Share.

About Author

Lasă un comentariu