Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

O bistrițeancă rezidentă a Institutului de Biochimie a Academiei s-a oferit să lucreze voluntar pe aparatul de testare PCR de la Direcția Sanitar Veterinară.

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

O tânără bistrițeancă absolventă a Facultății de Farmacie din Târgu-Mureș, Alina Rus care lucrează ca rezident la Institutul de Biochimie al Academiei Române din București s-a oferit voluntar să lucreze pe aparatul RT PCR, singurul aparat de testare al Covid 19 care poate fi operaționalizat rapid, cel al Direcției Sanitar Veterinare.
Prefectul Stelian Dolha a prezentat-o pe tânăra cercetătoare și laborantă care s-a oferit voluntar pentru a lucra pe testare pentru Covid 19 în județ pe pagina de facebook și spune că tânăra a lucrat deja pe acest tip de aparate în București și se va alătura echipei care începe în curând testările la Bistrița.
Astfel de tineri conștiincioși, conștienți de nevoia de a se implica, cu spirit voluntar și care dau dovadă de profesionalism prin asumarea carierei alese trebuie susținuți și valorificați! Îți mulțumim, Alina, în primul rând că ai venit în ajutor chiar aici, în locul tău natal! Ești un mare câștig pentru județul nostru!”, i-a transmis prefectul Stelian Dolha.

Potrivit prezentării făcute de Instituția Prefectului tânăra este  doctorand la Departamentul de Biologie Moleculară și Celulară din cadrul Institutului de Biochimie al Academiei Române dar și farmacist rezident cu specializare în Laborator farmaceutic din cadrul Spitalului Universitar de Urgență din București. A urmat internship-uri de cercetare în domeniul său la Oxford în cadrul programului RISE (Research and Innovation Staff Exchange) și a studiat, în cadrul programului ERASMUS, în Austria și Germania.

Alina s- alăturat deja echipei care va lucra pe Real Time PCR-ul care va fi operaționalizat în cateva zile în laboraturul Direcției Sanitar Veterinare care a obținut deja avizele de biosecuritate necesare nivelului de risc la acre lucrează și așteaptă extractorul automat comandat deja, dar și kit-urile pentru Covid 19. Până la operaționalizarea echipamentului echipa va face probe la un laborator deja funcțional din Transilvania, potrivit unor surse de la DSVSA.

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu