Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Județul Bistrița-Năsăud a sărit la 27 de cazuri confirmate cu Covid 19. Oficial sunt 3 morți, neoficial ar fi cel puțin 4

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Numărul persoanelor confirmate cu Covid 19 în județ a ajuns la 27, cu 5 mai multe decât joi,  în ziua în care la nivel național s-a inregistrat cea mai mare dinamică: 454 de noi îmbolnăviri.

Patru cadre medicale: adică cei doi medici din Năsăud, unul de medicină internă respectiv două infirmiere de la Infecțioase Cluj figurează pe lista celor contaminați. Toți sunt internați la Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean Bistrița-Năsăud .

Numărul morților diagnosticați cu Covid 19 din județ este oficial de 3: bărbatul de 77 de ani decedat după ce a fost externat de la interne din Spitalul Județean și cei doi pacienți ai SJU: ambii octogenari, internați unul la terapie intensivă, celălalt la Infecțioase. Potrivit surselor Bistrița Express ar mai exista  un al 4-lea caz, a unui bărbat de 60 de ani, decedat în Spital pentru care rezultatul testului ar fi venit ulterior. Acest caz ar urma să apară pe o viitoare raportare a numărului de cazuri

În acest moment în carantină sunt internate 306 persoane, iar în izolare au rămas mai puțin de 2000: 1985 potrivit Instituției Prefectului.

Share.

About Author

Un comentariu

  1. Având in vedere că sectia de boli infectioase de pe str. Alba Iulia are o capacitate redusă de internare a cazurilor cu simptome de Covid-19, in aceste momente critice de extindere a epidemiei, cea mai bună solutie ar fi redeschiderea spitalului de pe Bulevardul Independentei din Bistrita unde să fie internate cazurile cu afectiuni usoare si medii. De asemenea tot aici ar putea fi amenajate cateva saloane de terapie intensivă dotate suplimentar cu echipamente si aparatură adecvată de ventilatie artificiala pentru tratarea afectiunilor grave de Covid-19. In felul acesta s-ar evita introducerea cazurilor grave de Covid-19 in sectia ATI din Spitalul Judetean de Urgentă.

Lasă un comentariu