Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

România a suspendat zborurile către alte nouă țări. Pe listă sunt UK, Irlanda, Belgia, Elveția, Olanda, Austria, SUA, Turcia și Iran. Ce alte măsuri pentru transportatori au fost adoptate

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

România suspendă zborurile către alte 9 țări începând de mâine, 5 aprilie prevede noua Ordonanță militară, cea cu numărul 7. Măsura se aplică pentru 14 zile și vizează zborurile către  Austria, Belgia, Elvetia, SUA, UK, Irlanda, Olanda, Turcia si Iran, în și dinspre aceste țări, începând cu 5 aprilie, ora 23:00, a anunțat ministrul de interne, Marcel Vela.

Restricțiile zborurilor  spre alte două țări, Spania  și Italia au fost prelungite încă 14 zile prin ordonanța militară nr 5. Tot restricționate până în 8 aprilie sunt zborurile înspre și dinspre alte două țări din zona roșie: Franța și Germania.

”Evident că,  la fel ca si în deciziile anterioare, această restricție nu se aplica zborurilor de transport marfă, corespondenta, zboruri umanitare sau care asigura servicii medicale de urgentă, precum și aterizărilor tehnice necomerciale” a mai anunțat Vela.

Excepții:  zboruri  sanitare, asistență socială și transportul lucrătorilor sezonieri

Ministrul de Interne a precizat și care sunt alte excepțiile de la interdicția zborurilor: este vorba despre transportul aerian pentru lucrătorii sezonieri, potrivit unei înțelegeri cu statele europene:  ”Avem și o veste bună: am primit o solicitare de transport si am introdus un articol care va permite zboruri pentru transportul lucrătorilor sezonieri din România către alte state. Aceste zboruri nu se refera la domeniul sanitar si al muncii in zona asistentei sociale” a mai spus Vela.

O alta prevedere se refera la prelungirea suspendarii transportului rutier international de persoane spre Italia, Spania, Franta, Germania, Austria, Elvetia, Olanda, Turcia, Irlanda.

Ce măsuri noi a stabilit Guvernul pentru șoferii de tir pe rute internaționale

Ordonanța militară numărul 7, adoptată de Guvern și care urmează să apară în Monitorul Oficial are prevederi care se referă și la șoferii români dar și străini de tir :  ”Transportatorii sunt extrem de importanti in aceasta perioada, economia are nevoie de ei, am stabilit pentru conducatorii masinilor cu capacitate maxima peste 2,4 tone care nu au simptome că vor completa la intrarea in tara doar o declaratie pe proprie raspundere prin care isi asuma locația în care pot fi contactați intre curse. 
 La intrarea in țară soferul străin e obligat sa puna in parbriz un colant care va identifica acest tip de transport si șoferul e obligat să aibă asupra sa un formular de tranzit. Altfel e băgat în carantina 14 zile, suporta cheltuielile, iar camionul poate fi preluat de un reprezentant al firmei care il dețin” a mai anunțat ministrul de Interne.

Share.

About Author

Lasă un comentariu