Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Filtre cu polițiști și militari la aproape toate intrările din județ. Cei din alte judete trebuie să arate că au avut un motiv întemeiat să plece la drum

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Județul Bistrița-Năsăud și-a înăsprit controalele la limitele de județ, în punctele cu tranzit mare fiind  instalate mai multe filtre formate din polițiști, jandarmi și militari, anunță un comunicat al Instituției Prefectului.

Situația epidemiologică din județele învecinate și  în special Suceava, județ care are un spital condus de armată și alte două închise total sau parțial dar și Cluj, Mureș sau Maramureș au determinat autoritățile să suplimenteze patrulele care verifică  toate mașinile care intră în județ, iar ocupanților mașinilor li se cere să probeze că au motive întemeiate să plece la drum zeci sau sute de kilometri.

Filtrele sunt și la două intrări în Bistrița, dar și în Teaca, acolo unde în Pintic există un adevărat focar epidemologic:  ”Filtrele fixe au fost instalate încă din cursul dimineții în Tiha Bârgăului și  Pasul Tihuța pentru intrarea-ieșirea către județul Suceava, în Dealul Ștefăniței pentru limita cu județul Maramureș.  Un alt filtru a fost instalat în comuna Braniștea, pentru ieșirea spre Cluj, dar și Teaca pentru județul Mureș, dar și pentru supravegherea focarul epidemic din localitatea Pintic. Pentru municipiul Bistrița filtrele sunt instalate la ieșirea dinspre cartierul Unirea respectiv ieșirea către orașul Năsăud.” anunță instituția Prefectului.

Prefectul Stelian Dolha explică în același comunicat de presă că actele suplimentare solicitate pentru mai multe excepții invocate pentru călătorii îi vizează mai ales pe cei care călătoresc între județe: ”Pentru siguranța locuitorilor din Bistrița-Năsăud este nevoie de întărirea filtrelor dar și de verificarea minuțioasă a justificării deplasării la zeci sau sute de kilometri distanță a  locuitorilor din județele vecine.  Chiar dacă măsurile luate la nivel județean, inclusiv cele referitoare la documentele care însoțesc situațiile de excepție pentru care se permite deplasarea pot părea mai restrictive, toate  au fost adoptate în interesul locuitorilor acestui județ. Am convingerea că vom reuși, împreună, printr-un efort comun al tuturor celor din linia 1 dar și al locuitorilor județului, sa trecem cu bine peste aceasta perioada de cumpănă” a declarat prefectul Stelian Dolha.

Share.

About Author

Lasă un comentariu