Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Starea de urgență va fi prelungită. 16 mai ar putea fi noul termen impus

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Președintele Iohannis a anunțat astăzi la capătul unei ședințe de bilanț intermediar că a luat decizia să prelungească starea de urgență. Aceasta a fost instituită în 16 martie și este valabilă până în 16 aprilie.

„Am avut astăzi o ședință de bilanț intermediar. Am dorit să tragem primele concluzii să vedem cum au fost puse în practică măsurile. Am evaluat impactul acestor măsuri și cum trebuie conduse lucrurile în următoarele săptămâni. În comparație cu alte țări creșterea numărului de persoane afectate de epidemie nu a fost așa de mare cum a fost în țări precum Italia sau Spania. Acest lucru vine din faptul că noi am luat din timp măsuri foarte ferme.

Nu este însă momentul să ne relaxăm, să nu mai respectăm măsurile. Toți specialiștii spun că dacă respectăm indicațiile este posibil să nu avem o creștere foarte mare. Dacă nu le respectăm este posibil să ajungem în scenarii precum cele din țările menționate” a declarat președintele Iohannis.

El a explicat că nu am ajuns încă în vârful epidemiei în țara noastră, așa că e nevoie să rămânem vigilenți: ”Nu suntem încă la vârful epidemiei. Să fim atenți, să nu fim panicați și să respectăm indicațiile.O veste bună: la început se știe că a fost complicat să achiziționăm echipamente de protecție. Avem deja primele rezultate ale măsurilor luate de guvern. Primim în această săptămână 2,5 milioane de măști pentru medici, 5 milioane de măști pentru forțele de ordine, 8 milioane de măști care vor ajunge la populație. Vor veni 500.000 de combinezoane de protecție pentru medici. Sunt lucruri care se mișcă. Trăgând linie am ajuns la concluzia că va fi nevoie de prelungirea stării de urgență. În această săptămână vom elabora textul decretului. Vom prelungi starea de urgență cu încă o lună. E absolut necesară pentru a ține evoluția epidemiei sub control!” a mai spus președintele care anunțat și că e nevoie de rectificare bugetară pentru cheltuielile de sănătate publică și asistență socială. În noul context starea de necesitate ar putea dura până în 16 mai, aceasta în situația în care nu va fi nevoie de o nouă prelungire.

 

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu