Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Becleanul este primul oraș din județ care cere locuitorilor să poarte mască pe față. Când se va lua măsura în tot județul?

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Becleanul a devenit oficial un oraș în care purtatul măștii de protecție la ieșirea  din casă devine obligatoriu. Măsura se va aplica începând din 10 aprilie, a hotărât astăzi Comitetul Local pentru Situații de urgență (CLSU) .

Potrivit interpretării date de CLSU mască de protecție poate fi considerată:”  orice tip de măști de protecție, medicale sau artizanale, de unică folosință sau reutilizabile, orice materiale care să acopere nasul şi gura în spațiul public (inclusiv eșarfe)”. Anunțul prin care în Beclean este obligatorie masca a fost făcut și pe pagina de facebook a primarului Nicolae Moldovan, care a postat și un îndemn: ”Rog toți cetățenii să înțeleagă că folosirea măștii trebuie combinată cu igiena adecvată a mâinilor și cu alte măsuri de prevenire și control a transmiterii noului coronavirus de la om la om. Doar protejându-ne pe noi cu responsabilitate îi putem proteja și pe ceilalți din jurul nostru” scrie primarul Moldovan.

Becleanul este a doua unitate administrativ teritorială care impune în județul Bistrița-Năsăud obligativitatea purtării măștii, după comuna Șieu, care a adoptat zilele trecute această măsură.

De ce nu e măsură standard încă la nivel de județ

Pe de altă parte prefectul Stelian Dolha, întrebat într-o videoconferință, desfășurată ieri la Instituția Prefectului dacă  va fi reglementată purtarea măștii în întreg județul de către CJSU a declarat că este foarte posibil să fie luată o asemenea decizie, însă numai după ce măștile vor deveni accesibile cetățenilor  în farmacii. El a spus că așteaptă ca unul dintre producătorii de textile din Năsăud care și-a reconvertit producția și fabrică inclusiv măști să poată aproviziona și farmaciile. În al doilea rând prefectul a explicat că ar trebui să existe și sancțiuni pentru a-i obliga pe oameni să poarte mască, în condițiile în care recomandarea deja există.

Pe de altă parte tot ieri prefectul a postat pe pagina sa de facebook un mesaj în care explică faptul că cele două companii din Năsăud, Intex și Marecom cu care a colaborat pentru urgentarea obținerii aprobărilor și avizarilor materialelor de protecție au reușit să primească înregistrarea ca echipamente medicale pentru măști, combinezoane, botoșei de protecție.

sursă foto: Stiri la zi.ro

 

 

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu