Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Ordonanța militară nr 8 permite accesul apicultorilor la stupini, deschide piețele doar producătorilor și are derogări pentru cei care duc mașina în service

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ordonanța militară numărul 8 anunțată de ministrul de interne Marcel Vela joi, permite circulația  în afara casei și pentru pescari cu permise de pescuit comercial, dar și pentru apicultori în drum spre stupină sau spre locurile de comercializare a produselor. Cei care invocă aceste motive trebuie să treacă pe declarația pe proprie răspundere motive comerciale și să dovedească prin acte că sunt apicultori sau pescari.

Ce prevede ordonanța militară 8:

Dovada calității de apicultor, potrivit ordonanței militare se face cu adeverința ce cuprinde codul de stupină eliberată de ”oficiile județene de zootehnie”, sau cu orice alte acte doveditoare a calității de apicultor și a proprietății asupra stupilor, precizează noua ordonanță militară.

Primesc dreptul de a se deplasa și cei care trebuie să ajungă cu mașina în service trebuie să-și cumpere piese sau pur și simplu vor sa vândă sau să cumpere o mașină, precizează art 3 al OM 8. ”(3) Este permisă circulația în afara locuinței/gospodăriei pentru achiziția de autovehicule, piese de schimb pentru autovehicule și servicii de reparații auto.  În declarația pe propria răspundere persoanele care au asemenea scopuri menționează, ca motiv, deplasarea pentru asigurarea de bunuri care acoperă necesitățile de bază ale persoanelor.

Măsurile se aplică începând cu data publicării prezentei ordonanțe militare în Monitorul Oficial al României, Partea I.

Piețele agroalimentare rămân deschise pe toată perioada stării de urgență, , dar numai strict pentru agricultorii care prezintă certificat de producător agricol, cu obligația respectării măsurilor de prevenire a răspândirii COVID-19.”Se permite deplasarea producătorilor agricoli de la locul de producție a produselor agroalimentare până și de la piața agroalimentară și accesul în interiorul acesteia, pe baza unei declarații pe propria răspundere și a certificatului de producător., precizează ordonanța militară din 9 aprilie.

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu