Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

S-a trezit cercetat de procurori după ce a fost prins cu minciuna în declarațiile de ieșire din casă

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Un bărbat din Nimigea s-a trezit că are dosar penal deschis de Parchetul Judecătoriei Beclean, după ce a fost oprit de polițiști într-o altă comună din județ, în care nu ar fi trebuit să se afle,  potrivit declarației pe care a arătat-o polițiștilor.

Potrivit unui comunicat de presa al procurorilor beclenari omul a scris în declarație că va ajunge într-o piață  din județul Cluj, după care se va deplasa în municipiul Bistrița.

El a fost oprit în 7 aprilie de o echipă mixtă de control tocmai  în Reteag, comuna cu cele mai multe cazuri de deces din cauza coronavirusului din judet și în care s-au înăsprit controalele în ultimele zile. Locuitorul din Nimigea nu menționase însă că ar avea treabă în Reteag în declarația pe proprie răspundere completată în baza ordonanței militare nr 4. Așa că  omului i-a fost deschis dosar penal pentru fals în declarații, articolul 326 Cod Penal , modificat recent, transmit procurorii din Beclean.

Potrivit acestora cei care mint în declarații, așa cum s-a întâmplat cu locuitorul din Nimigea  riscă amenda penală sau închisoarea de la 3 luni la 2 ani:  (Art. 326. –   Declararea necorespunzătoare a adevărului, făcută unei persoane dintre cele prevăzute în art. 175 sau unei unități în care aceasta își desfășoară activitatea în vederea producerii unei consecințe juridice, pentru sine sau pentru altul, atunci când, potrivit legii ori împrejurărilor, declarația făcută servește la producerea acelei consecințe, se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă). 

Share.

About Author

Lasă un comentariu