Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Dezastru în Șieuț: patru case cu anexe cu tot au ars într-un incendiu devastator

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Un grajd al unei case nelocuite din Șieuț a fost, în această noapte, locul de propagare al unui incendiu devastator. La ora 23,00 s-a dat alarma, însă prea târziu pentru patru gospodării plasate una lângă alta.

Incendiul a cuprins cu repeziciune patru gospodarii: case de locuit, fiecare cu anexe, grajduri, toate imobile situate foarte aproape unul fata de celălalt. Zeci de pompieri militari și voluntari cărora li s-au alăturat zeci de civili s-au luptat, câteva ceasuri în miez de noapte să stingă vâlvătaia. Bilanțul final a fost unul devastator: suprafața totala afectată de incendiu este, la o prima estimare, de peste 800 mp, mai multe utilaje agricole au fost distruse și mai multe animale au pierit în incendiu.

”Din fericire nu au fost înregistrate victime, însă doua persoane în vârsta au suferit atacuri de panica, au primit primul ajutor la locul incendiului, nefiind transportate la spital” anunță purtătorul de cuvânt ISU, Marius Rus.

”Peste 35 pompieri militari și voluntari de la Detașamentul de pompieri Bistrita și Serviciile voluntare pentru situații de urgentă Șieuț, Șieu, Monor și Mărișelu cu 7 autospeciale de stingere, autospeciala de intervenție la înălțime și doua ambulante (SMURD și SAJ) au acționat pentru localizarea și lichidarea focarelor, concomitent cu protejarea vecinătăților – în ambele direcții sunt amplasate case de locuit și imobile foarte aproape de clădirile cuprinse de incendiu” potrivit ISU BN.

Primăria din localitate a anunțat că va ajuta cele 4 familii cu materiale de construcții pentru reconstrucția caselor distruse în pragul sărbătorilor de Paște.

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu