Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

”Folosiți masca de protecție și mănușile la cumpărături”-recomandă autoritățile centrale. Trei UAT-uri din județ au impus purtatul măștilor

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Folosirea măștilor și a mănușilor la cumpărături dar și dotarea cu dezinfectant de buzunar și șervețele nazale, este ultima recomandare făcută de autoritățile centrale prin intermediul Grupului de Comunicare Strategică (GCS)

Măsura a rămas la nivel de recomandare la nivel național, în condițiile în care mai multe județe au decis la nivel de comitet județean pentru situații de urgență să impună obligatoriu folosirea măștilor la ieșirea în spațiul public. În Bistrița-Năsăud două comune: Șieu și Lunca Ilvei precum și orașul Beclean au impus folosirea măștilor. Dintre acestea însă, numai Lunca Ilvei a decis să pună la dispoziție gratuit măști pentru locuitorii comunei.

Nu faceți cumpărături între orele 11 și 13,00 dacă nu aveți peste 65 de ani!

Grupul de Comunicare Strategică le cere celor care merg la cumpărături și nu fac parte din categoria vârstei a 3-a să evite la cumpărături intervalul orar rezervat celor peste 65 de ani , adică orele 11,00-13,00. ”Este extrem de important ca persoanele din grupele de vârstă vulnerabile să folosească acest interval ca să-și achiziționeze alimentele necesare” recomandă GCS. Ce mai recomanda autoritățile centrale: ”Faceți o listă înainte de a pleca la cumpărături pentru a limita cât mai mult timpul petrecut în magazine sau piețe.Mergeți singur la cumpărături, dacă este posibil, și optați pentru un interval orar cu risc scăzut de aglomerație! Încercați să-i ajutați pe cei vârstnici sau vulnerabili din familie sau chiar pe vecinii dvs. din aceste categorii de risc. Mergeți dumneavoastră la cumpărături pentru ei, dacă acest lucru este posibil.

GCS recomandă ore când aglomerația este mai redusă pentru cumpărături , păstrarea distanței fizice față de alte persoane din magazin sau din piață. , dar și dezinfectarea ambalajele produselor cumpărate înainte de a le despacheta și spălați fructele și legumele înainte de a le depozita.

Ce mai recomandă GCS: Purtați cu dumneavoastră șervețele nazale și dezinfectant pentru mâini și folosiți-le de fiecare dată când aveți nevoie. Dacă aveți simptome de răceală ușoară sau nu vă simțiți bine, evitați să mergeți la cumpărături sau în zone publice! Întotdeauna spălați-vă mâinile imediat ce intrați în casă! 

Petrecerea sărbătorilor doar cu cei cu care locuiți”

  • Petreceți zilele de Paște doar cu acei membri ai familiei împreună cu care locuiți în mod obișnuit, recomandă autoritățile . Si mai ales ”evitați deplasările la rude, fie că sunt în aceeași localitate cu dumneavoastră, fie că locuiesc în alt oraș/comună. Nu faceți vizite și nu primiți musafiri în perioada sărbătorilor pascale chiar dacă în alți ani obișnuiați să faceți acest lucru”
  • Și în zilele de Paște, ieșirile scurte sunt permise pentru activități fizice individuale în proximitatea locuinței și pentru toate celelalte motive prevăzute de ordonanțele militare.
  • Se menține interdicția de a face grătare sau picnicuri în parcuri, păduri și orice alte zone publice.
  • Toate recomandările anterioare privind distanțarea socială sunt menținute și este extrem de important să fie respectate pe deplin.” sunt alte câteva recomandări făcute de GCS
Share.

About Author

Lasă un comentariu