Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Mai mulți bolnavi care fac dializă la un centru privat din Bistrița vor fi testati pentru Covid 19 după cazul pacientei din Parva

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Mai mulți pacienți ai unui centru privat de dializă din Bistrița vor fi testați pentru noul coronavirus , după ce zilele trecute o bolnavă din Parva care face dializă în centrul respectiv a fost diagnosticată cu Covid 19.

Deși responsabili centrului au susținut pentru o publicație online că bolnava diagnosticată cu Covid 19 și care a ajuns între timp în Spitalul Județean nu a avut contact cu alți bolnavi Direcția de Sănătate Publică a decis, potrivit unor surse Bistrița Express să testeze totuși pacienții și o parte din personal. Aceasta în condițiile în care de astăzi a intrat în vigoare un ordin de ministru care modifică algoritmul de testare.

Ministerul Sănătății a  schimbat astăzi algoritmul de testare pentru COVID-19, precum și a definiției de caz. și a stabilit includerea în prioritățile de testarea unor categorii de pacienți cu risc mare de forme severe și deces.Astfel, s-a aprobat testarea, suplimentar, pentru: pacienți oncologici asimptomatici aflați in curs de chimioterapie — de 2 ori pe luna, pacienți oncologici asimptomatici înainte de intervenții operatorii sau manevre invazive. Apoi sunt incluși hemodializați simptomatici dar și hemodializați asimptomatici contacți cu caz confirmat, car vor beneficia de 2 testări, la 6-7 zile interval intre ele; pe durata acestei perioade aceștia vor fi dializați in sesiuni separate de restul pacientilor. Vor intra de asemenea gravidele asimptomatice care se afla in carantina/izolare la domiciliu sau au fost contact apropiat cu un caz confirmat dar și personalul de îngrijire din cămine de bătrâni — de 2 ori pe luna

De asemenea, s-a hotărât că,  unitățile sanitare pot stabili protocoale de testare prin tehnici de RT-PCR, suplimentar, pentru  personalul sanitar asimptomatic contact direct cu caz confirmat, în a 6-7 zi de la ultimul contact posibil infectant, care pot fi realizate cu resurse proprii în laboratoarele pe care le dețin sau în alte laboratoare.

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu