Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Fostul președinte al CCR, Augustin Zegrean despre programul lui Streinu Cercel: ”m-a dus cu gândul la lagărele de concentrare”

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Draftul de program pe termen lung asumat de medicul Adrian Streinu Cercel, care propunea printre altele izolarea vârstnicilor de familiile lor pentru a nu fi contaminați de cei tineri dar și măsuri economice care frizau absurdul, a stârnit valuri în mass media și pe rețelele de socializare.

Fostul președinte al CCR, bistrițeanul Augustin Zegrean spune că proiectul l-a dus cu gândul la lagărele de concentrare:  Când am auzit asta m-a dus cu gândul la lagărele de concentrare – fie că vorbim de cele naziste, fie de cele bolșevice. Cum își poate imagina cineva în secolul 21 că iei oamenii de acasă și îi duci tu undeva ca să îi ții ascunși, ca să ce?“, le-a spus  Augustin Zegrean, invitat să comenteze, la solicitarea Hotnews.ro controversatul plan de ieșire din carantină propus de  Streinu-Cercel .

Fostul președinte CCR  mai spune că restrângerea drepturilor omului, posibilă doar prin modificarea Constituției  a atins forme aberante în acest proiect “Este inadmisibil să te ducă gândul la așa ceva, darămite să pui în practică”.

Zegrean a explicat pentru publicația amintită și că  articolul 53 din Constituție, care se referă la situațiile de restrângere a drepturilor fundamentale prevede că restrângerea se poate face numai prin lege, deci nu prin ordonanțe de guvern, ordonanțe militare sau decrete prezidențiale, și că trebuie să fie proporțională cu starea care a determinat-o și să fie nediscriminatorie.Dacă s-ar fi pus sau s-ar pune în practică așa ceva, ar fi însemnat și discriminare pe criterii de vârstă, ceea este inadmisibil. Numai o minte bolnavă poate gândi că îi duci undeva și îi inchizi pe cei cu vârsta de peste 65 de ani, ca să nu răspândească boala. Nu ai voie nici să propui așa ceva, pentru că înseamnă că gândești să o faci, ori este inadmisibil ca un om civilizat să gândească așa ceva”, a mai spus  Zegrean.

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu