Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Primăria Bistrița oferă alcool sanitar pe post de dezinfectant asociațiilor de locatari.

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

La trei săptămâni de la intrarea în vigoare a ordonanței militare nr 3 din 31 martie care obligă administrațiile locale să monteze pe scările de bloc dispersoare cu dezinfectante, Primaria Bistrița a anunțat că pune la dispoziția asociațiilor de locatari dispozitive cu alcool sanitar.

Potrivit unui anunț al municipalității asociațiile de locatari vor primi începând de mâine, 23 aprilie ”aparate” destinate dezinfectării mâinilor, care vor trebui instalate la intrarea în imobile. Instalațiile conțin alcool sanitar, substanță care ține să precizeze municipalitatea este biocid, conform  Registrului național de biocide.

”Aparatele pot fi ridicate de la sediul Serviciului de Protecție Civilă și Voluntariat pentru Situații de Urgență situat pe str. Constantin Dobrogeanu Gherea, nr. 15.” precizează comunicatul de presă al municipalității .

Municipalitatea nu a reușit totuși să procure dezinfectanți de mâini în adevaratul înțeles al cuvântului, așa cum anunța conducerea Primăriei că va încerca să facă. În urmă cu trei săptămâni atât primarul Ovidiu Crețu cât  și viceprimarul Cristian Niculae au explicat pentru Bistrița Express că au luat în calcul achiziția de  dozatoare cu dezinfectant din sursă externă, și vorbeau inclusiv despre o tentativă de a achiziționa din Turcia, dacă vor reuși să obțină un preț de achiziție bun. Se pare însă ca planul nu a funcționat, astfel încât au optat pentru soluția alcoolului sanitar.

 

 

 

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu