Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Cum și-au împărțit cele două laboratoare RT-PCR din Bistrița testarea din județ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Cele două laboratoare de biologie moleculară care fac testări pentru Covid 19 din Bistrița, ambele complet operaționale din această săptămână, au efectuat în total 142 de teste și au identificat 22 de persoane pozitive la infecția cu SARS-CoV 2.

Potrivit unui comunicat de presă al Instituției Prefectului Laboratorul  Spitalului Județean a realizat 91 de teste, din care 11 rezultate au fost pozitive, iar cel al Direcției de Sănătate Publică BN a făcut 51 de testări, din care 11 s-au dovedit pozitive. 

Cum și-ai împărțit aria de testare cele două RT-PCR-uri

Comunicatul Instituției Prefectului explică și cum și-au împărțit aria de testare cele două laboratoare: Spitalul Județean testează testează personalul propriu (medical, auxiliar), precum și toți pacienții internați în spital, inclusiv cei care se prezintă la spital cu suspiciune de CoVid-19. La laboratorul DSP ajung probele recoltate de personalul Ambulanței de la persoanele aflate în carantină sau izolare în județ, acolo unde e cazul, pacienți ai Centrului de Dializă și persoanele aflate în Centrele de Bătrâni din județ. În această ultimă situație DSP a făcut deja un plan de testare în care sunt incluse zilnic persoanele din cele 12 centre de  vârstnici din județ, este vorba atât  centre private cât și publice.

Comunicatul precizează că cele două laboratoare împreună atunci când situația o impune și se suplinesc reciproc pe cazuistica apărută ”pentru a avea o eficiență sporită în ce privește timpul de determinare a rezultatelor”.

Potrivit datelor existente la ultimele raportări în România se fac intre 4500 si 4700 de testari zilnice in cele 55 de laboratoare RT-PCR din țară, ceea ce ar rezulta o medie de 81 de teste zilnic pe centru. Asa cum explica Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru capacitatea de testare a noilor centre crește progresiv cu experiența personalului în manevrarea testelor, care se dobândește în timp.

Care e situația stocurilor

La data de 24.04.2020, Spitalul Județean de Urgență Bistrița deține pe stoc 517 teste de extracție, 2000 de teste de amplificare și are achiziționate și în curs de livrare 4320 teste de extracție și 3936 teste de amplificare iar  DSP Bistrița-Năsăud deține pe stoc 370 de teste de extracție, 420 de teste de amplificare și a transmis Ministerului Sănătății solicitari de achiziționare de kituri, după ce a început cu kituri de testare achizitionate din donații din mediul privat.

Share.

About Author

Un comentariu

 1. Doctorii nu contează în

  Veniți oameni în stradă ca să cântați canoane,
  Doctorii nu contează, când fac minuni icoane,
  Doctorii nu contează de-avem politruci-clerici
  Care-închid trei spitale și clădesc opt biserici.
  Andreicuț, preasfințite, drept binecuvântează,
  Murind ca-n evul mediu, doctorii nu contează.

Lasă un comentariu