Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Deputatul Iurișniți despre legea restricționării exportului de bușteni: ”o măsură cu impact minim”

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Deputatul USR, Cristina Iurișniți susține că proiectul legii exportului extracomunitar, votată astăzi de Camera Deputaților este o măsură cu impact minim, pentru că majoritatea exporturilor românești de buștean sunt către țările Uniunii Europene.

Cristina Iurișniți atrage atenția că propunerea votată joi ar fi de fapt o inițiativă semnată de Liviu Dragnea, care e goală de conținut:  ”Proiectul nu rezolvă cea mai mare problemă a țării noastre – tăierea ilegală de păduri – această interdicție de export a buștenilor nu este suficientă pentru a combate fenomenul care ne lasă fără 20 de milioane de metri cubi de lemn anual. Astăzi s-a dat votul final pe o inițiativă goală de conținut a lui Liviu Dragnea de interzicere a exportului de buștean ” și că proiectul a fost amputat și mai tare prin amendamente depuse în comisii:  ”În urma amendamentelor depuse, ce a mai rămas după votul final este interzicerea exportului doar în spațiile extracomunitare UE, adică o măsură cu impact minim deoarece România nu exportă cantități mari de buștean în-afara UE.” .

Deputatul USR taxează și modul în care a gestionat PSD prin miniștrii săi bistrițeni pădurile, pentru a se transforma în opoziție în apărătorul lor: ” Odată cu intrarea în opoziție, PSD se transformă brusc în apărătorul pădurilor după ce au gestionat ani în șir pădurile prin miniștri PSD bistrițeni, au avut majoritate parlamentară și suficient timp pentru a face ceva în acest sens.

USR , mai spune Cristina Iurișniți a avut propria inițiativă în comisie și în plen ca alternativă la cea adoptată joi, care a implicat creșterea  sancțiunilor pentru export și un Cadastru informatizat al Pădurilor: ”  Colegul meu Deputatul USR Cornel Zainea a militat în comisie și în plen pentru ca proiectul de lege să crească sancțiunile pentru exportul ilegal de bușteni și să introducă oficial Cadastrul Informatizat al Pădurilor a explicat deputatul Iurișniți.

 

 

Share.

About Author

Un comentariu

  1. Balan Marius -Horea- VERZII de Bistrita-Nasaud în

    Aceasta nasura este fix tranta . O frectie la radacina unei cioate aflata in putrefactie. Tovarasii de la pesedeu care acuma se lauda ca sunt aparatorii padurilor sa faca bine sa mearga pana in Norvegia sa vada si sa asculte cum se protejeaza padurile fara populisme . Pot sa se duca si pana in Albania ca e mai aproape sa intrebe cum au reusit ei suspendarea tuturor padurilor pe 10 ani. Vor afla de la norvegieni ca ei au interzis defrisarile la ras si ocrotesc copacii batrani si sanatosii care produc samanta purtata de vant si astfel are loc o regenerare perfecta. SOS Copacii SEMINCERI ! La politrucii de doi lei din Parlament cum sa le explici asta atata timp cat ei au in cap pensiile speciale si promovarea beizadelelor a curvelor si a amantelor in functii publice !

Lasă un comentariu