Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Sezon de incendii: pompierii în intervenții la Lechința și la un dublu incendiu la Sângeorz Băi

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Pompierii intervin în această seară pe mai multe fronturi de acțiune: la Lechința și în Sângeorz Băi.  La un incendiu izbucnit în Lechința, în zona unui depozit dezafectat, fumul gros degajat de arderea cauciucurilor din exteriorul unui depozit a alertat locuitorii comunei,  însă spaima a fost mai mare decât anvergura incendiului.

Potrivit pompierilor din ISU BN incendiul nu a provocat pagube deosebite și  este în curs de localizare. De altfel la intervenție au participat pompierii militari de la Punctul de lucru Lechința alături de voluntarii de la SVSU Lechința.

La Sângeorz-Băi însă, la un incendiu izbucnit în apropierea unei case de locuit dintr-o zonă greu accesibilă de pe Valea Borcutului pompierii au avut de furcă întâi cu drumul și abia apoi cu flăcările propriu-zise. După ce au realizat că e imposibil să ajungă în zona incendiului din cauza terenului accidentat, pompierii militari de la Garda de Intervenție Sângeorz Băi, împreună cu voluntarii, au improvizat, ajungând pe jos în zona incendiului unde au utilizat ”mijloace de prima Intervenție pentru lichidarea focarelor”. Potrivit unui comunicat de presă ISU Bistrița-Năsăud a fost afectat un imobil cu destinația casă de locuit si o anexă alipită , pe o suprafață mare de 140 mp,  construit preponderent din material lemnos. Și vegetația uscată din jur, de la aprinderea căreia s-ar fi întins încendiul, a ars pe aproximativ  500 mp.

Pompierii susțin că evenimentul a fost provocat în urma arderii  unor resturi vegetale, care a scăpat de sub control din cauza vântului.

Intervenția a continuat și după izolarea focarului  la o distanță de cca 1 km fața de primul incendiul. Pompierii au intervenit la un alt incendiu de vegetație uscată ce se întinde pe o suprafață foarte mare, de cca 4 – 5 ha. în acest al doilea incendiu de vegetație, flăcările amenințau, în prima faza, o casă de vacanță. ”Din fericire, aceasta a fost protejată prin acțiunile pompierilor militari și voluntari. Si in acest caz, accesul autospecialelor în zona nu a fost posibil, se intervine cu ajutorul unor mașini de teren puse la dispoziție de voluntari și cu mijloace de prima intervenție.Intervenția este în dinamica” a transmis ISU BN.

Share.

About Author

Lasă un comentariu