Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Ioan Turc : ”Sperăm ca Izvorul Tămăduirii să oblojească și orgoliul rănit al acestui vajnic luptător pe frontul propriei imagini”

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Modul în care a jonglat în spațiul public președintele Consiliului Județean, Radu Moldovan cu asumarea aparatelor de testare pentru Covid 19, de la descoperirea RT-PCR-ului de la DSVSA, abandonarea ideii în favoarea cumpărării altuia nou pentru Spitalul Județean  este trecut în revistă într-o postare ironică făcută pe facebook de liderul PNL, Ioan Turc .

Turc vorbește despre descoperirile, răzgândirea, scrisorile către miniștrii liberali și multele declarații ale președintelui Consiliului Județean legate de RT PCR -ul, alături de care se imagina în postura de binefăcător a județului: ”Mizând pe faptul că a te răzgândi e omenește, conjudețeanul nostru șef, Radu Moldovan, și-a zis să se supere, ca văcarul pe sat, pe propriul lui copil. Pardon, aparat! Pe care îl anunțase ditirambic luna trecută, lăudând aparentele posibilități tehnice ale DSV de a testa pentru coronavirus cu un dispozitiv încă necalibrat. După ce a realizat că nu e așa simplu, s-a repliat rapid și a cumpărat pentru Spitalul Județean un alt aparat, dar, ce să vezi, nici cu acela n-a fost ușor.

Între timp, primul lui aparat, cu care spera să se fotografieze omagial, a prins aripi, documentația fiind depusă la Ministerul Sănătății chiar de luna trecută. Al doilea aparat, achiziționat mai târziu și cu documentația depusă tot cu un decalaj semnificativ de timp, a primit avizul la câteva zile după primul” .

Turc vorbește și despre strădania lui Moldovan de a încinge spiritele în legătură cu o situație care la momentul celei de-a doua scrisori ministeriale pe care a redactat-o era ca și rezolvată : ”  În loc să se bucure că lucrurile sunt ca rezolvate și pentru Spitalul Județean (care nu mai e în subordinea sa directă, fiind preluat de Ministerul Sănătății), Radu Moldovan a trimis o depeșă deschisă în care se lamenta fiindcă a pierdut startul și postura sa de binefăcător al județului i-ar fi furat-o alții, culmea, mai în măsură să anunțe avizarea primului aparat.În vreme ce protestele și acuzele sale fără temei luau calea presei locale, unde unii ziariști le-au preluat, alții nu, venise deja avizul pentru al doilea dispozitiv de testare, pentru care militase acerb.

Dar credeți că a mai intervenit Radu Moldovan să clarifice situația, să anunțe că și al doilea lui copil a primit certificat de naștere? Nu, a preferat să încingă spiritele unora care îi țin isonul și să uite esențialul: două aparate de testare pentru SARS-CoV-2 sunt funcționale, spre binele tuturor” a mai scris Ioan Turc.

Postarea președintelui PNL se încheie ironic:  ”Sperăm doar ca Izvorul Tămăduirii să oblojească și orgoliul rănit al acestui vajnic luptător pe frontul propriei imagini, preocupat mai degrabă să facă poze în carantină cu medicii de la Infecțioase decât să se bucure că primul lui copil, dezmoștenit fără vină, a fost preluat în grijă de un prefect și un secretar de stat, făcând deja primii pași, chiar și fără ca nașul lui vitreg să fi fost prezent și să fi tăiat “pamblica

 

Share.

Lasă un comentariu