Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Pacientul cu numărul din 13 de pe lista COVID 19 din BN avea pancreatita acută și s-a ales inclusiv cu infecție nozocomială într-un spital din Mureș

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Unui bărbat de 68 de ani, din Budești-Fânațe, care a fost internat de urgență în 1 aprilie cu pancreatită acută în spitalul de Gastroenterologie din Mureș, două infecții intraspitalicești, una nozocomială dar și o alta cu Covid 19 i-au fost, se pare, fatale. Cel puțin asta reiese din informarea făcută de Grupul de Comunicare Strategică.

Pacientul avea deja un diagnostic sever la internare, însă a avut ghinionul să nimerească într-un focar cu infecții nozocomiale și/sau Covid 19. Infectarea cu noul coronavirus a fost confirmată în 9 aprilie, însă pacientul ar fi rămas asimptomatic la Covid 19 până vineri, 17 aprilie, când ar fi apărut simptomele infecției cu coronavirus. Boala a evoluat fulminant și în 19 aprilie omul a ajuns, intubat, în Terapie Intensivă, la Spitalul de Boli Infecțioase din Târgu Mureș, unde a fost transferat. A murit 6 zile mai târziu, în 25 aprilie 2020.

Sănătatea bărbatului de 68 de ani  trecuse și înainte de pancreatita care l-a adus în Spitalul din Mureș prin multe încercări : a avut în antecedente un infarct  miocardic acut, care a necesitat implantarea unui stent, dar și o  boală renală cronică cu  steatoză hepatică (nn. așa numitul ficat gras)

Grupul de Comunicare Strategică, cel care a făcut toată comunicarea pe acest caz vorbește despre un  focar de infecții nozocomiale în  secția de gastroenterologie a Spitalului Clinic Județean de Urgență Târgu-Mureș.

Ce mesaj de suflet a transmis preotul din sat 

Pensionarul din Budești Fânațe, Alexandru C. a fost înmormântat duminică, imediat ce a fost adus de la Spitalul de Boli Infecțioase din Mureș. De altfel familia care a fost obligată să organizeze o inmormântare restrânsă a trebuit să-l ducă la sosirea în sat direct în cimitir. ” Întotdeauna, în această viață ne atașăm de diferite persoane. Eu de aproape 3 ani si jumatate de cand sunt preot, m-am atasat de o familie.A.C  a fost un tată bun pentru cei 5 copii dar a fost ca un tată și pentru familia mea. Nu ajutorul material contează desi a fost, a fost, a fost, ci mai presus de toate, sfaturile, dragostea părintească și bunătatea cu care a fost alături de mine și preoteasa mea încă de când eram străini în acest sat. A făcut așa încât să fie în acest sat ACASĂ… Nu înțelegem de ce dar știu că Dumnezeu știe ce face și de ce iar pentru noi e de ajuns acest lucru.
DRUM LIN SPRE CER ȘI DUMNEZEU SĂ TE ODIHNEASCĂ ÎN PACE ROBULE A LUI DUMNEZEU ALEXANDRU.” a scris preotul din Budești Fânațe pe pagina sa de facebook în memoria defunctului.

Share.

About Author

Lasă un comentariu