Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

CDC a adaugat șase noi simptome pentru Covid 19. Pierderea mirosului și gustului, durerile musculare intense, dar și frisoanele intra în definiția de caz

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Americanii modifică definiția de caz pentru Covid 19 și adaugă noi simptome față de cele anunțate la debutul pandemiei.  Centrul pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor din SUA, cunoscut mai ales  sub acronimul CDC a introdus în această săptămâna şase noi simptome pe lista oficială pentru ghidajul simptomatic al îmbolnăvirilor.

Cei de la CNCD precizează inclusiv pe site-ul oficial că noul punctaj ajuta medicii şi pacienţii să înţeleagă mai bine cine ar putea fi afectat de noul coronavirus.

Dacă inițial Agenția de Sănătate Publică americană a indicat  febră, tuse, insuficienţă respiratorie sau dificultate în respiraţie printre simptomele care pot indica îmbolnăvirea cu Covid 19, acum pe listă au mai fost trecute : frisoane, tremurături repetate însoţite de frisoane, dureri musculare, dureri de cap, gât inflamat şi pierderea gustului sau mirosului.

Persoanele care prezintă aceste simptome – şi mai ales care au mai multe dintre aceste simptome – sunt sfătuite, pe site-ul CDC să apeleze la ajutor medical. De menționat că multe dintre aceste simptome invocate de americani au fost trecute deja pe simptomatologia specifică infecției Covid 19,indicată de epidemiologii europeni.

Cum au explicat experții americani în sănătate noua lista a simptomelor Covid 19

Medicul John Swartzberg, specialist în boli infecţioase la Şcoala de Sănătate Publică a Universităţii Berkeley din California a declarat pentru Los Angeles Times că nu este surprinzător că CDC a actualizat lista cu simptome odată ce devin disponibile noi informaţii referitoare la acest virus. “Este ceea ce ar trebui să facă”, a spus el. “Este o boală complet nouă şi învăţăm enorm de multe despre ea, inclusiv manifestările sale clinice”.

Potrivit unui purtător de cuvânt al CDC citat de publicația menționată  simptomele COVID-19 recent adăugate reflectă schimbările în definiţia de caz adoptate de Consiliul Epidemiologilor (CSTE), o structură formată din epidemiologi americani care lucrează la departamente de sănătate şi care propun CDC recomandări privind modalitatea de monitorizare şi raportare a bolilor.

Nu toate persoanele infectate cu noul coronavirus prezintă aceleaşi simptome, spun cei din Consiliul Epidemiologilor. Unii nu au deloc simptome, în timp ce aproximativ 80% manifestă ceea ce medicii numesc simptome “uşoare până la moderate”, similare cu cele observate în cazul gripei, dar care nu necesită spitalizare.

15% dintre cazuri sunt îndeajuns de grave pentru a necesita oxigen suplimentar, iar 5% sunt critice, fiind nevoie de ventilare mecanică.

Raportul epidemiologilor arată și că cei diagnosticați cu COVID-19 au primele simptome la circa cinci zile de la infectare. Este o curbă în formă de clopot, unele persoane fiind bolnave doar câteva zile, iar altele având simptome care durează mai mult de două săptămâni” a mai explicat sursa citată de Los Angeles Times.

 

 

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu