Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Jandarmi și pompieri trimiși în izolare în așteptarea testării după ce doi colegi au fost depistați pozitiv

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Un jandarm de la un post montan și un pompier de la Secția Năsăud au fost depistați pozitiv la testarea pentru Covid 19, după ce au acuzat simptome respiratorii.

Confirmarea infectării cu noul coronavirus în cele două cazuri a declanșat câte o anchetă epidemiologică de la DSP,  iar colegii considerați contacți direcți au fost trimiși în izolare în așteptarea testării.

Pompierul din Năsăud, care ar fi făcut o formă ușoară de îmbolnăvire a fost internat, după confirmarea diagnosticului, la spitalul din localitate, devenit suport Covid 19. Colegii de pe o tură din cele trei au fost trimiși în izolare la domiciliu, acolo unde așteaptă testarea ( recomandată la câteva zile de la posibilul contact) și rezultatul testului, care la această oră. Pentru că este vorba de un pompier care a participat în cea mai mare parte la acțiuni de stingere a incendiilor și extrem de rar parțial ca șofer pe mașini în misiuni de salvare, ancheta epidemiologică înclină, potrivit surselor Bistrița Express către o contaminare din afara job-ului.

O situație similară se înregistrează în cazul jandarmului de la postul montan, confirmat cu Covid 19. Pentru că jandarmii  cu care a lucrat direct pe tură au fost trimiși în izolare până la rezultatul testelor, Inspectoratul Județean de Jandarmi a trimis personal de la Bistrița pentru funcționalitatea postului montan.

Și IPJ Bistrița-Năsăud s-a confruntat cu asemenea situații la Postul din Sângeorz Băi după confirmarea diagnosticului pozitiv  în cazul unui  polițist căruia i s-a făcut rău, la mijlocul lunii aprilie. Atunci, după testarea colegilor polițistului, unul singur a mai fost depistat cu Covid 19. Vestea bună este că unul dintre cei doi polițiști s-a vindecat deja.

Share.

About Author

Lasă un comentariu