Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

O pacientă de 49 de ani infectată cu Covid 19 a murit astăzi în Spitalul Bistrița-Năsăud. Alți doi pacienți de 73 de ani au murit ieri

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

O femeie de 49 de ani din Năsăud, pozitivă la infecția cu Covid 19  a murit în această dimineață în secția de terapie intensivă a Spitalului Județean de Urgență Bistrița-Năsăud. Pacienta Spitalului Județean, care este cel mai tânăr bolnav decedat ca urmate a infecției cu temutul virus, a murit în 29 aprilie, la ora 6 dimineața, se pare, după o evoluție fulminantă a bolii.

Cazul cu numărul 16 pe lista județeană a deceselor ca urmare a îmbolnăvirii cu Covid 19 nu apare deocamdată pe raportările naționale, însă a fost confirmat la solicitarea Bistrița Express de managerul general al Spitalului Județean de Urgență, Gabriel Lazany. Vom reveni cu informații despre acest caz dramatic.

O femeie și un bărbat de 73 de ani au murit din pricina infecției în aceeași zi

O pensionară de 73 de ani a murit ieri, tot la Terapie Intensivă în Spitalul Județean de Urgență BN si din pricina infecției confirmate cu Covid 19 este pe lista națională a deceselor cu noul coronavirus. Femeia  a ajuns în spital în UPU Beclean în 19 aprilie cu o suspiciune de accident vascular cerebral care ar fi fost infirmată însă de examenul  CT făcut la Spitalul Județean de Urgență. BN, cel puțin potrivit informațiilor de pe buletinul oficial.  A revenit la Spitalul din Beclean după două zile  cu  agravarea hemiparezei stângi și  dificultăți la alimentație și vorbire . Comunicatul de presă al Grupului de Comunicare Strategică vorbește despre o evolutie stationara neurologic timp de o săptămână. Femeia intră însă în  stare critică în 27 aprilie cu  febră și dificultăți de respirație si este trimisă la UPU Bistrița și apoi la Terapie Intensivă în ATI unde este intubată. A fost testată în aceeași zi, iar rezultatul a venit în ziua în care a murit, (28 aprilie): era infectată cu Covid 19. Antecedentele medicale pomenesc un alt AVC anterior, infarct miocardic, hipertensiune arterială.

Un pensionar de 73 de ani, care a ajuns cu simptome respiratorii în 13 aprilie în Spitalul Județean de Urgență s-a luptat două săptămâni cu simptomele cauzate de noul coronavirus. A fost testat pozitiv în 14 aprilie, iar starea de sanatate i s-a degradat recent. A murit ieri. În antecedentele medicale sunt trecute doar hipertensiunea arterială și o insuficiență circulatorie în zona bazinului.  Bărbatul era din Șieu Măgheruș.

Până acum 3 femei și 13 bărbați care erau infectați cu Covid 19 au murit în Bistrița-Năsăud de la debutul pandemiei. 

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu