Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Deputatul USR, Cristina Iurișniți: ”În acțiunea nesăbuită de la Sângeorz-Băi și Rodna, cei vinovați trebuie să plătească”

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

USR condamnă prin deputatul Cristina Iurișniți modul în care s-a făcut acțiunea de dezinfectarea stradală din Sângeorz Băi și Rodna, după ce Instituția Prefectului a dat publicității într-un comunicat de presă  primele concluzii ale controlului desfășurat acolo de Direcția de Sănătate Publică.

Cristina Iurișniți transmite într-un comunicat de presă  că este important ca persoanele  care au pus în pericol, prin acțiuni nesăbuite, sănătatea cetățenilor în cele două localități să fie puși să plătească:

În această perioadă de criză sanitară, unii politicieni în goană după capital politic cu orice risc, pun în pericol sănătatea cetățenilor din comunități întregi. Așa s-a întâmplat și în localitățile Rodna și Sângeorz Bai, când la inițiativa unor marcanți lideri PSD, inclusiv de la nivel local, au fost folosite substanțe neconforme pentru o așa-zisă dezinfecție, în contextul epidemiei de coronavirus! Și nu doar substanța, un biocid de uz veterinar, a fost neconformă ci și utilajul,  un tun de zăpadă care a fost folosit  pentru împrăștierea, atenție!, în atmosferă, a substanței respective ” scrie deputatul USR.

Deputatul vorbește și despre ”epidemiologii de conjunctură” în goană după imagine publică  care au pus la cale acțiunea,  dar par să nu înțeleagă în continuare cu ce s-au jucat: ”Potrivit indicațiilor de utilizare – punctul X din aviz – al biocidului împrăștiat în atmosferă cu un tun de zăpadă artificială (!) închiriat de la Primăria Rodna, într-o acțiune în care și deputatul PSD Daniel Suciu este parte, această substanță se poate utiliza numai pentru dezinfectarea adăposturilor de animale și a altor spații destinate uzului veterinar. Este o substanță ce se aplică pe suprafețe, iar procedura trebuie să urmeze o curățire anterioară precum și o clătire ulterioară aplicării. Noroc cu ploaia care a urmat la scurt timp după această acțiune nesăbuită, căci altminteri distinșii „epidemiologi” de conjunctură, în goana lor disperată după imagine publică, nu s-au deranjat sub nicio formă nici cu respectarea unor astfel de proceduri, care să le mai răpească din timpul lor prețios, odată acțiunea încheiată…” a mai scris deputatul Iurișniți în comunicatul de presă transmis.

Cristina Iurișniți mai scrie și că a sesizat prin biroul său parlamentar atât Direcția de Sănătate Publică, cât și Instituția Prefectului imediat după acțiunea de la Sângeorz Băi că au fost încălcări flagrante ale legislației și a solicitat un control  la fața locului. ”Potrivit răspunsului public al Instituției Prefectului Bistrița-Năsăud, în urma sesizărilor făcute prin Biroul parlamentar, s-a deschis deja o anchetă, urmând a se aplica sancțiunile cuvenite conform legislației în vigoare, pentru utilizarea unui produs veterinar fără respectarea normelor legale de siguranță sanitară” spune deputatul USR, care cere și măsuri aspre: ”Cei care au fost găsiți vinovați, de la distribuitor până la cei care au contractat aceste substanțe nocive pentru sănătatea publică, trebuie să plătească! Solicităm  aplicarea măsurilor legale care se impun conform legislației în vigoare”.

Citește si:

De râsu-plânsu: dezinfecția străzilor din Sângeorz-Băi, sponsorizată parlamentar, s-a făcut cu un biocid de uz animal, fără aviz DSP și fără firmă autorizată DDD

 

 

Share.

About Author

5 comentarii

 1. Balan Marius -Horea- VERZII de Bistrita-Nasaud în

  Nu pateste nimeni nimic ! Comunicatul DSP ne spune ca solutia de uz veterinar nu a pus in pericol sanatatea BIPEZILOR. Trebuie vazut doar cine recupereaza banii cheltuiti de-a moca ?

  • Simona Bozbici în

   Nu stiu unde ati citit dvs ca scrie DSP ca nu pateste nimeni nimic dupa heirupismul de la Sangeorz Bai. Probabil prin editorialele altora. Nu exista o asemenea fraza in raportul DSP. Ei scriu ca ploaia a sters substanta si nu a putut fi testata direct de pe asfalt. Si nu e deloc de minimalizat ce s-a intamplat acolo. A intrat Politia pe fir tocmai pentru ca sunt prea multe nereguli. Eu in cheia asta citesc, domnule Balan.

 2. Balan Marius -Horea în

  Doamna BOZBICI . Nu s-a scris ca nu pateste nimeni nimic ci s-a dat pe o alta publicatie buletinul de analiza al celor de la DSP in care se spunea ca nu s-a pus in pericol sanatatea oamenilor. Am adaugat eu ca dupa toate astea, cu siguranta nu va pati nimeni nimic. Sa vedem daca macar banii vor fi recuperati.?Al d-vs cititor informat la zi din mai multe surse .Cu drag Marius Balan !

  • Simona Bozbici în

   Haideti sa citim impreuna cu analiza pe text, din precizare, da? ”Direcția de Sănătate Publică transmite faptul că modalitatea de împrăștiere neconformă a substanțelor, precum și faptul că nu după mult timp de la acțiunea de dezinfecție au intervenit ploi, au creat contextul ca substanțele folosite să nu aibă efect nociv” asta e prima parte…” Deci, noroc cu ploaia.
   Apoi: ”In plus, acele substanțe sunt folosite în ferme sau alte spații similare, unde lucrează și oameni și sunt crescute animale, fapt din care rezultă că nocivitatea substanțelor nu este una ridicată” .Deci, nu e ridicata, nu scrie ca nu e nociva. Mai conteaza si concentratia folosita, ori aici nu avem firma autorizata care sa faca dezinfectia. Firma a pus la dispozitie dezinfectantul, nu a dat cu dezinfectant. Oare de ce? Potrivit legii romanesti dezinfectia adica operatunea tb facuta de firma autorizata. Ori Primaria Rodna nu e firma autorizata DDD Exista o lista de firme autorizate in BN pe care o puteti citi in Bistrita Express. Exista vreo garantie ca Primaria Rodna a folosit concentratia potrivită? Pai nu stim, ca n-a fost nici DSP acolo si nici firma autorizata n-a fost. Si nu e singura problema de acolo…

 3. Balan Marius -Horea în

  Da , aveti dreptate ! Noroc cu ploaia care a scazut din concentratia produsului imprastiat , potential periculoasa dar nedovedita inca .

Lasă un comentariu