Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Starea de urgență va fi urmată începând din 15 mai de starea de alertă, a anunțat președintele Iohannis. Ce presupune aceasta

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Presedintele Klaus Iohannis a anunțat astăzi ce se va întâmpla după ce va ridica starea de urgență, din 15 mai, pe care nu intenționează să o mai prelungească. Măsurile se vor relaxa însă treptat pentru că starea de urgență va fi urmată de starea de alertă.

Klaus Iohannis a anunțat, într-o declarație de presă  câteva dintre măsurile care se vor relaxa după data de 14 mai, ultima zi a stării de urgență: oamenii vor putea să se deplaseze fără declarații pe proprie răspundere în interiorul localitatilor, nu și însă în afară , se vor redeschide saloanele de coafura si frizerie, precum si cabinetele stomatologice.  Sporturile individuale vor putea fi practicate și în afara localităților , iar sportivii de performanță vor putea reîncepe antrenamentele, în condițiile bine stabilite. Măsurile de relaxare nu se vor aplica însă și în localitățile aflate în carantină. Masca va deveni obligatorie în spații închise și în mijloace de transport în comun.

Acum, câteva lucruri totuși se schimbă, dar, înainte să spun ce se relaxează, repet: epidemia nu a trecut! Trebuie să fim foarte responsabili și trebuie să avem foarte mare grijă în continuare! În realitate, indiferent ce auziți la televizor, nu știe nimeni până când durează această epidemie și depinde de noi dacă aici, la noi, în România, o controlăm mai bine sau mai puțin bine. Eu îmi doresc foarte mult să o controlăm bine, cu toții împreună, asta însemnând să respectăm indicațiile autorităților! În primul rând, după 15 mai putem, în principiu, să ne mișcăm în interiorul localității unde avem treabă, dar este clar: nu e bine să exagerăm. Deplasările să se facă atunci când sunt necesare, dar nu va mai fi nevoie să declarăm în prealabil unde mergem. Este un prim pas important. Mulți mă întreabă, și se întreabă: „bun, și ce se întâmplă mai departe?”, și vreau să spun din capul locului că așa-numita relaxare se va face pas cu pas. Un astfel de pas fiind, de regulă, cam de două săptămâni. Deci, unele măsuri le vom lua începând din 15 mai, dar următorul calup de măsuri de relaxare va veni probabil la începutul la iunie, pe urmă la mijlocul lui iunie, și așa mai departe ” a spus președintele.

Saloanele de frizerie, coafură și cosmetică se vor deschide în 15 mai, dar se vor respecta condiții, la fel ca și în cazul celor stomatologice: ”Din 15 mai, vom avea, de exemplu, la dispoziție iarăși saloanele de îngrijire personală, deci se vor redeschide saloanele de coafură, frizerie, și așa mai departe. De asemenea, din 15 mai, se vor redeschide cabinetele stomatologice. Tot din 15 mai se vor redeschide muzeele. Dar toate, în condiții speciale de distanțare, în condiții de igienă, cu toții, repet, și o să o mai repet de câteva ori – cu toții vom purta mască de protecție când suntem în spații publice închise. De asemenea, când ne deplasăm cu transportul public în comun. Aceste lucruri rămân obligatorii ” a mai  spus presedintele Iohannis. 

 

 

Share.

About Author

2 comentarii

  1. Balan Marius -Horea în

    Ma intereseaza cand incep sedintele live din CL ?. Nu de alta , da e de facut scandal ca estia pun placute in tate limbile cu Bistrita. bulversand turistii .

  2. Motto:
    „Dacă ieşim în noaptea de Înviere pe balcoane, dacă aprindem câte o lumânare şi cântăm Cristos a-nviat, transformăm întreaga ţară într-o imensă biserica. Să fim creştini, nu cretini.”
    (Toader Paleologu)

    Rareş Bogdan vrea ca pe lângă hoteluri, saloane de coafură, frizerii, cabinete stomatologice, şi muzee ce vor fi redeschise să mai fie adăugate bisericile :“Printre primele instituții care ar trebui deschise, să fie bisericile”. El spune că este foarte credincios şi, la fel ca şi alte milioane de români, indiferent de confesiune, simte nevoia să meargă la biserică.
    Totusi, ministrul de interne Marcel Vela, a declarat că deschiderea lăcaşurilor de cult trebuie gândită foarte bine, argumentând că: „La biserică, în general, merg persoane de o anumită categorie de vârstă. Sunt persoane vulnerabile, trebuie gândit foarte bine, dacă nu cumva există riscul de infecţie în prima fază”.

Lasă un comentariu