Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Cum va funcționa testarea la cerere în Bistrița-Năsăud pentru Covid 19. Ce spune prefectul (VIDEO)

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Testarea pentru Covid 19 pe aparate RT- PCR la cerere va fi accesibilă și în Bistrița-Năsăud începând cel mai probabil de joi, 7 mai, într-un program în care prelevarea probelor va fi asigurată de două ori pe săptămână în cortul de triaj al Spitalului Județean de Urgență. Decizia a fost anunțată astăzi după ce a fost dezbătută în Comitetul județean pentru Situații de Urgență.

Prefectul Stelian Dolha a explicat marți într-un interviu pentru Bistrița Express că s-a ajuns la decizia de a  oferi această opțiune de testare pentru diagnosticare moleculară, la cerere după sutele de solicitări primite. ” De exemplu unii au nevoie de rezultatul testării pentru a se angaja în străinătate sau pentru a se întoarce la locurile lor de muncă din afara țării. Ungaria de pildă condiționează tranzitarea țării de un certificat care să ateste un rezultat negativ obținut la testare pe RT-PCR. Si mai sunt multe situații asemănătoare și de aceea am hotărât să permitem prelevarea și testarea de la Bistrița” a explicat prefectul.

Stelian Dolha spune că deocamdată a fost încheiat un protocol cu un laborator din Cluj cu prelevarea probelor la Bistrița, dar în măsura în care cele două laboratoare RT PCR din județ, cel al Spitalului Județean, respectiv al DSP-ului vor reuși să se mai degreveze de numeroasele solicitări ( procesează zilnic împreună cam 150 de teste) vor putea prelua și testări la cerere.

Un test de diagnosticare moleculară la cerere costă 290 de lei, iar prețul este atât de mare din cauza costurilor extrem de mari  ale kit-urile de testare.

Share.

About Author

Lasă un comentariu