Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Premierul Orban după decizia CCR pe amenzile pentru ordonanțele militare:”este o invitație la anarhie”. În ce condiții sunt anulate

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Primul ministru s-a declarat șocat de decizia din această seară a Curții Constituționale referitoare la anularea amenzilor pe ordonanțele militare, dată ca urmare a sesizării Avocatului Poporului.

”Prin aceasta decizie, Guvernul este practic împiedicat să apere viața și sănătatea romanilor. Se poate ajunge la situația ca sa nu mai putem da nicio amendă…Este o sentință care mă șochează și care are un vădit caracter politic , care este luată în favoarea minorității care încalcă legea. Este o invitație la încălcarea legii și la anarhie” a declarat Orban imediat după aflarea deciziei CCR.

Curtea Constituțională a decis astăzi în unanimitate că ordonanța 34 din 31 martie, care printre altele majorează cuantumul amenzilor stabilite prin ordonanțe militare de la 2000 la 20000 pentru persoane fizice și de la 10000 la 70000 pentru persoane juridice este neconstituțională în integralitatea ei. Judecătorii CCR susțin că legea nu este clară, previzibilă  și lasă loc arbitrariului agentului constatator.

În România au fost aplicate în jur de 300 de mii de amenzi ca urmare a ordonanțelor militare pe perioada stării de urgență. Anularea lor se va putea obține însă deocamdată numai în instanță prin acțiuni individuale care să invoce decizia CCR, atrag atenția avocații.

Orban s-a referit și la o altă decizie dată tot astăzi de CCR care a stabilit că legea PNL de abrogare a pensiilor speciale este neconstituțională și a vorbit de conflictul de interese în care se află Curtea Constituțională ” In ce priveste decizia de neconstitutionalitate a legii initiate de PNL care a reglementat desfiintarea pensiilor speciale, si prin aceasta decizie CCR a aratat ca nu vrea sa existe dreptate in sistemul de pensionare, ca urmareste sa mentina un sistem privilegiat de calcul al pensiilor pentru categorii care de-a lungul timpului au beneficiat de legi speciale, care au permis un calcul diferit fata de cel pe principiul contributivitatii.” a comentat premierul

Share.

About Author

Un comentariu

  1. Balan Marius -Horea în

    Constitutional am dreptul la opinie si sa iau atitudine.In concluzie, bunicutii de la CCR cu salarii nesimtite de sute de milioane pe luna sunt fix de partea infractorilor si celor sanctionati pt. incalcarea ordonantelor militare. Normal ce ceceristele cu fusta si tocuri nu au facut armata sa inteleaga ce sunt regulamenmtele militare emise in timp de lupta si razboi curat cu un inamic nevazut si periculos. Dar ma mir ca barbatii ceceristi sunt de-a dreptul inconstienti. Cu toata scoala lor, cu dreptul in degetul mic au facut-o de cacat ! Exact ca si in cazul Kovesi. Probabil de asta au si emis o asemenea aberatie ca sa isi mai spele din rusine in fata analfabetilor functionali. Tovarasi ceceristi. In razboi nu se schimba regulamentele militare de civilie. In plina lupta cu COVIDUL tara noastra risca sa fie infranta nu de COVID ci de voi cei 9 dumnezei nationali inamovibili ! Rusine ccr ! Mi-am permis sa va scriu asa cum simt cum vad pt. ca este CONSTITUTIONAL. Adica dreptul la opinie personala nu puteti voi sa il incalcati .

Lasă un comentariu